Cariera

Cumulul pensiilor cu salariile si restructurarile din ministere, astazi pe masa Guvernului

Cumulul pensiilor cu veniturile salariale vor fi dezbatute in sedinta de Guvern de astazi. Pe ordinea de zi a sedintei Executivului se mai afla si restructurarea din ministere, accizarea carburantilor si planul de reducere a cheltuielilor bugetare.

Astazi sedinta de Guvern va fi una incarcata. Executivul ar trebui sa adopte mare parte din Ordonantele de urgenta care fac parte din planul de reducere a cheltuielilor bugetare cum ar fi: impozitul forfetar, sporuri, respectiv rectificarea bugetara, dar si cea referitoare la cumularea pensiilor cu salariile, in cazul bugetarilor. Tot azi expira si termenul dat de premierul Emil Boc pentru planul de comasare, restructurare si desfiintare a agentiilor din subordinea ministrilor.

Cotidianul anunta astazi ca Guvernul Boc ar putea reduce cu 7,9% fondurile din care se platesc salariile profesorilor, in cadrul masurilor de rectificare a cheltuielilor cu personalul bugetar, masura cu care insa nu este de acord nici ministrul educatiei.

Ieri, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Aurel Cornea declara ca cinci la suta dintre bugetari ar putea fi disponibilizati in acest an
. Luni, premierul Boc a prezentat in Parlament planul anticriza. Printre masurile cuprinse in acesta se afla reduceri de personal , reduceri de buget, restructurari de institutii, blocarea tichetelor de vacanta, a posturilor vacante dar si a proceselor de achizitii de masini si mobilier dar si a acordarii unor sporuri si prime.

Vineri, Guvernul anuntase ca in plan se vor regasi: reducerea cu 5% a cheltuielilor de personal fata de bugetul initial, comasarea, restructurarea, desfiintarea agentiilor din subordinea ministerelor; interzicerea achizitiei de masini si mobilier; blocarea tichetelor de vacanta si a tichetelor cadou; blocarea posturilor vacante; impunerea unei taxe de solidaritate, de 90%, pentru salariile mai mari de 8000 lei; interzicerea cumularii pensiei cu salariul de la stat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea