Cariera

#manageri abili #ticuri sefi #manipulare sefi #cariera

Cum te manipuleaza sefii. Afla-le secretele!

Relatia cu sefii nu este intotdeauna perfecta, iar motivele sunt lesne de inteles. Ceea ce putina lume stie este ca managerii abili stiu cum sa isi manipuleze angajatii fara ca acestia sa aiba habar, scrie dailybusiness.ro.


Potrivit lui Jeff Haden, editorialist al Inc. Magazine, exista mai multe ticuri verbale des folosite in acest sens:

1. Falsa aprobare

Sefii pretind ca sunt de acord cu ceea ce spui, dar, de fapt, cred altceva. "Inteleg foarte bine ceea ce spui, dar nu cred ca ar trebui sa facem acest proiect" este una dintre replicile des utilizate, scrie dailybusiness.ro.

2. Concluzii fara noima

Multi sefi obisnuiesc sa incheie discutii cu expresii care nu spun nimic de fapt. Jeff Haden da inca un exemplu: "Pana la urma, suntem aici sa vindem produse!". O concluzie fara sens, dar care te lasa fara drept de replica.

3. Falsa incertitudine

Un truc la care apeleaza adesea este acela de a pretinde ca nu sunt siguri pe un lucru, cand de fapt sunt. Ceea ce vor sa sublinieze este ca sunt dispusi sa ia in calcul si alte variante sau au luat deja o decizie, dar vor sa te lase sa crezi ca mai ai o sansa de succes.

4. Pretind ca sunt altcineva

Multi sefi devin enervati incercand sa se puna in pielea unor personaje imaginare doar pentru a asculta si opinii diferite.

Sursa foto: vccsystem.eu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea