Cariera

#interviu #angajator #angajat #cv #curriculum vitae #loc de munca #job

Cum sa te faci remarcat la locul de munca

Succesul in cariera depinde, la un moment dat, si de cat de vizibil reusesti sa te faci printre zecile sau sutele de angajati ai companiei pentru care lucrezi. Ideal ar fi sa fii recunoscut pentru performantele tale, insa exista si alte modalitati prin care poti atrage atentia asupra ta.

 

 

Pasul 1. Comunica cu cei din jur

Ti s-a intamplat vreodata sa fii ultimul dintre colegii tai care afla ce se mai intampla prin companie? Ideea este ca, daca vrei sa devii un angajat de top si sa te faci remarcat de catre sefi, atunci trebuie sa fii la curent cu ceea ce se intampla in jurul tau.

Nu este vorba de barfe meschine, ci de faptul ca ar trebui sa cunosti oamenii de baza de la diferite departamente, sa interactionezi cat mai mult cu acestia, pentru ca astfel si ideile tale vor circula si se vor face auzite. Nu trece pe langa colegii tai fara sa ii saluti, incearca sa iesi in oras cu acestia si mergi la evenimentele organizate de companie. Inveti astfel sa socializezi eficient si iti creezi relatii printre oamenii de care vei avea la un moment dat nevoie.

Abtine-te insa de la barfe sau comentarii rautacioase. Nu uita ca zvonurile de genul acesta circula in randul angajatilor. Incearca sa nu treci drept “gura-sparta”, pentru ca iti vei pierde din credibilitate.

Pasul 2. Fii profesionist

Nimic nu te va scoate mai mult in evidenta decat rezultatele muncii tale. Incearca pe de o parte sa comunici pentru a castiga simpatia celor din jur, dar in acelasi timp construieste-ti o imagine credibila prin rezultate pozitive. De asemenea, ofera colegilor tai ajutor atunci cand au nevoie. Nu iti masura responsabilitatile la milimetru si implica-te, atata timp cat timpul iti permite si cat nu iti neglijezi restul sarcinilor, si in alte proiecte. Socializezi, inveti mai multe si te impui ca o persoana competenta.

Pasul 3. Ai grija de lookul tau

Cateodata intoarcem capul dupa persoanele pe care nu le suportam, insa care arata bine intotdeauna. Scopul tau este sa te faci placut, insa un alt mod de a atrage atentia este prin vestimentatie si aspect exterior. Nu trebuie sa dai neaparat fuga la magazin penru a cheltui bani pe haine noi; ingrijirea si intretinerea hainelor tale actuale este suficienta. Incearca o noua tunsoare , un nou machiaj, o alta tinuta decat cea casual si vei vedea cum cei din jur te vor remarca.

Pasul 4. Zambeste

Oamenii sunt atrasi de persoanele care emana buna dispozitie. Serviciul nu este chiar modul cel mai bun pentru a-ti expune problemele personale. Pentru ca ceilalti nu vor tine insa cont de acest aspect, fa-te remarcat printr-o atitudine pozitiva . Spune glume, mai fa un compliment unui coleg, fa un schimb de zambete cu cei din jur, ofera-te sa fii tu cel care ajuta la cumpararea cadourilor, atunci cand se sarbatoreste ziua cuiva etc.

Ai grija insa, totul se face cu masura. Nu trebuie sa treci drept disperat profesional, pentru ca ceilalti iti vor remarca imediat falsitatea. Dar chiar ai putea sa te simti bine atunci cand vii la serviciu cu zambetul pe buze.

Pasul 5. Invata sa ceri ceea ce iti doresti

Daca nu vei cere sa fii implicat in activitatile firmei pentru care lucrezi, atunci nu te astepta ca cineva sa vina si sa iti ofere pe tava o promotie sau un salariu mai mare. Invata sa ceri sfaturi de la oamenii competenti, spune-le acestora ca vrei sa te implici mai mult, da dovada de entuziasm si nu uita sa returnezi ajutorul pe care il primesti.

Nu te bloca de teama ca vei fi refuzat. Unele persoane sustin ca insistenta este una dintre cheile succesului. Important este sa pastrezi limita bunului simt, dar sa apari in acelasi timp ca o persoana competenta care isi doreste sa invete cat mai multe.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea