Cariera

#disconfort fizic #sofer de cursa lunga #disconfort

Cum sa previi disconfortul fizic daca esti sofer de cursa lunga

Pentru soferii de tir, cabina camionului este cea de-a doua casa. Drumurile lungi si obositoare, rutina condusului zilnic si sedentarismul pot cauza sanatatii, sau chiar pot pune viata in pericol. De aceea, daca esti sofer de camion, trebuie sa profiti din plin de pauzele ce iti sunt garantate prin lege. Nerespectarea acestora si lipsa unei odihne corespunzatoare nu numai ca afecteaza calitatea muncii pe care o prestezi, dar pot lasa si urme grave in sanatatea ta.

Disciplina unui sofer “de cursa lunga”, asa cum sunt numiti la noi soferii profesionisti, presupune nu doar respectarea traseului zilnic si atentia in trafic. Acestia trebuie sa puna odihna pe primul loc, la fiecare oprire pe care o fac. Iata asadar cum te poti reface dupa cateva ore bune de condus, chiar aproape de camionul tau.

Profita de pauze pentru a te dezmorti

La fel cum munca de birou ii tintuieste pe multi in scaunul din fata calculatorului, soferia este o meserie ce ii tine captivi in scaun pe profesionistii condusului. Daca esti sofer de cursa lunga, profita de orice moment de respiro pentru a sta departe de scaunul camionului. Plimba-te, fa cateva exercitii pentru spate si incearca pe cat posibil sa eviti statul jos. Cu cat petreci mai mult timp in aceeasi pozitie, spatele tau are de suferit, iar starea ta de sanatate se va degrada constant.

Protejeaza-ti spatele in timp ce conduci

In anii 90, erau la moda acele protectii cu bile din lemn pentru spate, pe care soferii le puneau pe spatarele scaunelor. Astazi, soferii profesionisti folosesc cu incredere orteze pentru coloana vertebrala, ce pot fi purtate cu usurinta pe sub haine. Sunt foarte accesibile, extrem de confortabile si au o actiune benefica asupra spatelui. Sunt utile pentru toate tipurile de munca sedentara si previn deformarea coloanei vertebrale. In aceleasi timp, stimuleaza grupele de muschi ale spatelui si impiedica aparitia afectiunilor grave, la nivelul cervical si cel lombar.

Odihneste-te foarte bine

Profita de fiecare pauza pe care o ai pentru a te odihni. Asta presupune o relaxare deplina a intregului organism. Daca ochii iti sunt obositi, dupa atatea ore de atentie la drum, inchide-i de fiecare data cand faci o pauza. Nu pentru a dormi neaparat, ci pentru a-i scoate din acea stare de veghe continua. Atunci cand te afli pe drum, prin natura meseriei, esti extrem de atent la ce ai in fata. Involuntar, vei clipi mai rar, iar asta inseamna ca ochii vor deveni uscati si rosii. Daca ai migrene, iar ochii incep sa te usture, pune asta pe seama starii de alerta la care iti supui involuntar corpul, atunci cand conduci. De asemenea, somnul este extrem de important in viata unui sofer de cursa lunga. Nu pierde noptile si nu consuma alcool, daca te asteapta o zi plina.

Tine cont de aceste sfaturi si te vei simti mult mai odihnit la volan. Odihna iti este benefica, pentru ca te poti concentra mult mai bine, atunci cand esti in trafic, iar organismul este ferit de disconfort. Pentru ca sedentarismul este o problema pentru toti soferii profesionisti, incearca pe cat de mult posibil sa eviti scaunul din cabina, in momentele de pauza. Odihneste-ti ochii si chiar trage cate un pui de somn. De asemenea, poti purta o orteza pentru coloana vertebrala, extrem de confortabila, ce are un efect deosebit pentru spatele tau, atunci cand te afli la volan.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea