Cariera

#angajare #job #loc de munca #angajat #concediere #criza financiara

Cum sa obtii jobul atunci cand esti supra-calificat pentru acesta

Nu te-ai gandit niciodata ca tocmai studiile superioare sau prea multa experienta in domeniul de lucru te vor elimina din cursa pentru obtinerea jobului pentru care aplici. Cu toate acestea, angajatorii nu sunt interesati de persoanele care ar accepta orice loc de munca.

 

Ce poti sa faci atunci cand tot ceea ce vrei este sa iti gasesti de lucru?

 

  • Nu poti ascunde faptul ca CV-ul tau este supracalificat. Angajatorul va incerca sa afle de ce anume iti doresti acel job, din moment ce ti-ai putea cauta ceva mai bun. In acest caz, CV-ul ar trebui sa arate clar faptul ca tu iti dai seama ca depasesti cerintele jobului, insa si o explicatie pentru acest lucru.

 

  • Subliniaza-ti calitatile si leaga-le de cerintele jobului. Arata cum ar putea beneficia compania de experienta ta pentru a se dezvolta pe viitor.

 

  • Ai putea preciza faptul ca domeniul pentru care aplici a reprezentat dintotdeauna „prima ta dragoste” si, chiar daca prezinti experienta intr-un alt domeniu, ti-ar putea sa lucrezi din nou in domeniul respectiv, chiar daca asta inseamna ocuparea unei pozitii inferioare experientei tale de lucru. (acest lucru ar trebui sa se potriveasca obiectivului de lucru mentionat in CV).

 

  • Precizeaza-i angajatorului faptul ca esti dispus sa lucrezi intr-o pozitie inferioara si ca experienta si studiile tale ar putea deveni un atu pentru companie, valorificandu-te in dezvoltarea acesteia.

 

  • Foloseste-te de scrisoarea de intentie pentru a explica discrepanta dintre experienta ta si cerintele jobului pentru care aplici, motivand faptul ca vei putea deveni o „achizitiie” importanta pentru companie.

 

  • Nu incerca sa induiosezi angajatorul motivand ca pur si simplu ai nevoie de job, pentru a-ti plati facturile, pentru a scapa de somaj, pentru a trece de criza financiara, pentru ca nu iti gasesti de lucru in domeniul tau etc. Acesta are o afacere, nu o actiune de caritate, asa ca va veghea, in primul rand, interesele companiei. Dovedeste ca esti cel mai bun angajat pentru job, nu ca ai cea mai impresionanta poveste de viata.
     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea