Cariera

#job #loc de munca #angajator

Cum sa iti gasesti repede un job

Vrei sa iti gasesti un job cat mai repede, insa strategia pe care o folosesti nu prea te ajuta sa ajungi la etapa de interviu. Extinde- ti putin orizonturile si invata sa cauti eficient printre ofertele de munca. Iata cateva trucuri care te vor ajuita sa iti gasesti un jpb in cel mai scurt timp.
Personalizeaza-ti CV-ul
Iti va lua ceva timp, insa personalizarea CV-ului si a scrisorii de intentie pentru fiecare tip de oferta te va ajuta sa captezi atentia angajatorului. Este important sa ii oferi acestuia exact ceea ce cauta, inca din primele minute in care iti citeste CV-ul. Daca, de exemplu, aplici pentru un post de PR, pune experientele legate de aceasta pozitie pe primul loc in CV.
Diversifica-ti cautarile
Pana acum iti era usor sa dai un telefon la primul anunt din ziar pe care il gaseai si sa iti gasesti de munca. In plina criza financiara, trebuie sa te bazezi pe o strategie ceva m ai agresiva.
Depune-ti CV-urile folosindu-te de toate mijloacele pe care le ai la indemana. In primul rand, apeleaza la ziar. Este mult mai usor sa gasesti de lucru atunci cand poti comunica direct cu angajatorul. Aplica oonline pentru joburi , mergi direct la sursa, trimitand CV-ul chiar la adresa companiei si intreaba-ti prietenii daca stiu de existent vreunui post liber. In felul acesta, nu vei accepta prima oferta care iti iese in cale, ci vei avea posibilitatea de a alege.
Aplica pentru joburi care ti se potrivesc
Incearca sa fii realist si sa aplici pentru joburi pentru care intr-adevar ai studiile necesare sau experienta. Daca te grabesti sa iti gasesti un loc de munca, nu prea te afli in pozitia de a-ti schimba domeniul, pentru ca acest lucru iti cere timp si ceva noroc. Gandeste-te ca majoritatea persoanelor doresc sa isi gaseasca un job, iar cineva cu experienta necesara va lua jobul pentru care tu nu prezinti calficarea necesara.
Nu te descuraja
Cautarea unui job implica si multa rabdare, asa ca nu iti pierde firea daca observi ca oferta de munca dorita intarzie sa apara. De asemenea, este posibil sa te prezinti la interviuri, ar sa nu obtii postul vizat. Pregateste-te moral pentru a face fata infrangerilor, pentru ca important este sa continui pana cand gasesti ceva care intr-adevar ti se potriveste. Cercetatorii estimeaza ca gasirea unui job dureaza intre 3 si 10 luni, asadar nu da inapoi de la primele cereri respinse.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea