Cariera

#e-mail #angajator #angajat #candidat #cum sa ii scrii e-mail unui posibil angajator

Cum sa ii scrii e-mail unui posibil angajator

Atunci cand esti in cautarea unui job, te gandesti la caile pe care le poti urma pentru a ajunge la acel loc de munca pe care ti-l doresti. Iar daca ai gasit jobul pe care ti-l doresti, trebuie sa fii pregatit sa il abordezi, astfel incat sa nu-l pierzi. Pentru asta, poti apela la varianta telefon sau e-mail, prin care il poti aborda pe posibilul tau sef. Si pentru ca e-mail-ul este un alt instrument de comunicare pe care il poti folosi in beneficiul tau in timpul cautarii unui loc de munca, iata cateva sfaturi despre cum ii poti scrie e-mail unui posibil angajator.

Pasi de urmat :


Pasul 1: Fa titlul mailului interesant si atractiv astfel incat sa captezi atentia angajatorului, ca il determini sa iti raspunda intr-un timp cat mai scurt.

Pasul 2: Foloseste un format scurt, putin conventional al unei scrisori de afaceri: data, adresa, nume, functie si mod de adresare.

Pasul 3: Mentioneaza inca din prima propozitie faptul ca ai aflat despre jobul pentru care scrii.

Pasul 4: Pune intrebarile in legatura cu respectivul job cat mai scurt si mai concis. Spune ca ti-ai dori acest job, manifesta-ti aceasta intentie, insa tot clar si scurt.

Pasul 5:
Asteapta-te sa fii judecat/a in functie de atitudine, modul in care respecti regulile de gramatica , ortografie si punctuatie, dar si in functie de cum respecti termene-limita.

Pasul 6: Incheie e-mailul cu informatiile tale de contact.

Pasul 7: Gandeste-te la faptul ca te adresezi unei persoane, chiar daca mailul, ca si suport tehnic, este impersonal. Pastreaza un ton prietenos si profesional.

Pasul 8: In cazul in care dupa doua saptamani nu ai nici un raspuns, scrie un mail de reamintire. Angajatorii sunt de obicei asaltati cu CV-uri in perioada imediat urmatoare anuntarii unui post vacant , astfel ca, dupa ce lucrurile se mai linistesc, ar putea deveni mai receptivi la reamintiri. In plus, acest lucru i-ar putea parea angajatorului o dovada a faptului ca intr-adevar iti doresti jobul respectiv.

Pasul 9: Trece-te si pe tine in campul CC din e-mail, astfel incat o copie a mailului trimis sa ajunga si in casuta ta de mail. Pastreaza o evidenta a mailurilor trimise pentru posibile joburi.

 

Lucruri de care ai nevoie:

•    Carti pe teme de cariera
•    Cont de e-mail
•    Computer
•    Programe de software pentru CV
•    Programe necesare pentru accesul la Internet

 

 

Sfaturi & Avertismente:

* In cazul in care iti trimiti CV-ul in atasament , gandeste-te si la optiunea de a-i copia continutul si in corpul e-mailului. In acest mod, daca destinatarul mailului tau nu poate deschide atasamentele, tot va putea sa iti vada CV-ul. Tine seama de faptul ca ai putea pierde o parte dintre formatarile initiale ale CV-ului atunci cand il copiezi in mail.

* Nu uita faptul ca durata de viata a unui e-mail nu este una determinata.

* Tine cont de faptul ca in cazul adreselor de e-mail de serviciu nu exista asteptari privind intimitatea.
    
* Pentru e-mailurile pentru care ai apasat butonul “Send (Trimite)” nu exista posibilitate de netrimitere sau “Back (Inapoi)”, de aceea inainte de trimitere citeste cu atentie ce ai scris in el.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea