Cariera

#intervievator #angajare #job #interviu #cum sa faci fata unui interviu la masa de pranz

Cum sa faci fata cu brio unui interviu la masa de pranz

Interviul este una dintre cele mai importante etape prin care un candidat trebuie sa treaca pentru a obtine jobul pe care si-l doreste. Si, desi mai rar intalnit pe piata muncii din tara noastra, el poate lua si forma unui interviu dus la masa de pranz. Desi este considerat mai simplu si oarecum mai inselator decat alte tipuri de demersuri, interviul la masa de pranz va depinde de o combinatie de maniere dovedite la masa si expertiza profesionala. Iata in continuare cativa pasi care te vor ajuta sa treci cu brio de un interviu desfasurat la masa de pranz.

Pasi de urmat:

Pasul 1: Urmeaza regulile generale care se aplica pentru un interviu. Fii punctual, imbracat corespunzator si manifesta-te deschis in a purta discutii despre experienta pe care o ai, dar, bineinteles, nu atunci cand ai gura plina. Nu uita sa ai la tine un CV, este totusi cartea ta de vizita.

Pasul 2: Lasa intervievatorul sa aleaga locatia in care va avea loc interviul, insa roaga-l/-o sa fie o locatie linistita. Nu ai vrea ca raspunsurile tale legate de tine si ce stii sa faci sa fie reduse la tacere sau acoperite de rasetele sau strigatele dintr-un bar sau restaurant plin de oameni galagiosi.

Pasul 3: Asteapta-ti intervievatorul in fata cladirii, nu in bar sau restaurant. In cazul in care acesta iti spune ca te asteapta inauntru, intra dupa el. Si mai ales abtine-te sa-ti comanzi bautura.

Pasul 4: Mergi la masa doar dupa ce a sosit toata lumea care trebuie sa fie prezenta (intervievatorul/intervievatorii).

Pasul 5: Fii atent la linia pe care o adopta intervievatorul in ce priveste mancarea si bautura si urmeaz-o si tu. Daca persoana cu care stai de vorba alege sa bea vin, ai putea face si tu la fel, insa doar daca stii ca te vei simti confortabil.

Pasul 6: In cazul in care comanzi primul/prima, alege ceva care sa fie pe la mijlocul meniului, la capitolul pret. Iar daca celalalt/ceilalti comanda primul/primii, alege si tu mancare care sa aiba pretul aproximativ la fel cu ce s-a comandat pana atunci.

Pasul 7: Alege ceva usor de mancat si care sa nu faca prea multa mizerie. Altfel spus, nu spaghetti , pui prajit, tocanite cu carne de porc sau crabi, nu ai vrea ca intervievatorul sa fie atent mai degraba la pata de pe camasa ta decat la ce spui tu legat de experienta pe care o ai.

Pasul 8: Ai mare grija la manierele manifestate in timpul mesei. Pune servetul in poala imediat ce te-ai asezat la masa si lasa-l pe scaun cand te-ai ridicat de la masa. Ai grija la cum iti tii coatele la masa, nu fuma si nu-ti linge degetele dupa ce ai mancat.

Pasul 9: Mananca macar putin din ce ti-ai comandat, chiar daca nu-ti place mancarea respectiva. In plus, incearca sa nu moi paine in farfurie, sa nu mesteci oasele si sa nu sorbi din supa.

Pasul 10: Vorbeste despre tine si lucrurile la care te pricepi printre imbucaturi, nu vorbi cu gura plina. Daca ti s-a adresat o intrebare chiar cand ai luat o gura de cartofi, asteapta cu raspunsul pana termini de mestecat si inghitit. Arata-le colegilor de masa intentia ta de a raspunde printr-un contact vizual clar, in asa fel incat acestia sa inteleaga ca vei oferi raspunsul imediat ce termini imbucatura.

Pasul 11: Pastreaza ritmul cu cei de la masa, in sensul ca nu trebuie sa mananci mai repede sau mai incet decat ceilalti.

Pasul 12: Comanda-ti desert numai daca si ceilalti o fac. Daca nu, treci peste desert.

Pasul 13: Fii pregatit sa pleci impreuna cu partenerii de masa, chiar daca nu ai terminat de mancat.

Pasul 14: Nu te astepta sa mananci prea mult la acest pranz, de la care vrei de fapt jobul, nu sa pleci cu burta plina. De altfel, este si recomandat sa nu mananci prea mult, pentru ca intervievatorul va fi tot timpul cu ochii pe tine. Ai putea sa ai in geanta niste apa si un pachetel, pentru ca, in cazul in care dupa pranz mai ai un alt interviu, sa nu te duci cu stomacul gol.

Lucruri de care ai nevoie:

  • Servieta
  • Hartie legata
  • Agenda
  • Carnet cu spirala
  • Un CV

 

 


 

 

 

 

Sfaturi & Avertismente:

•    Nu uita ca acesta este un interviu de angajare , nu o petrecere.
•    In situatiile in care nu stii prea bine cum sa te porti, adopta codul de conduita pe care il aplica si ceilalti.
•    Nu te oferi primul sa achiti nota de plata, asteapta sa vezi daca nu o plateste partenerul tau de pranz.

 

Daca te-ai confruntat cu probleme in timpul unui interviu la masa de pranz, impartaseste-ne mai jos impresiile tale. 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea