Cariera

#discurs #vorbit in public # exprimarea in public

Cum sa ai succes cand vorbesti in public

In spatele unui orator de succes se afla foarte multa munca si mai putin talent. Pornind de la exemple de succes, afla care sunt lucrurile pe care le poti face chiar tu pentru a-ti imbunatati exprimarea in public.
 

Iata care sunt recomandarile pe care ti le face Adevarul.ro:

Scoate in evidenta motivul pentru care esti pe scena

Indiferent ca vei fi sau nu prezentat de catre cineva, pentru a fi cat mai convingator ca esti persoana potrivita pentru a transmite un mesaj trebuie sa scoti in evidenta cateva dintre realizarile tale. Explica-i audientei, pe scurt, de ce merita sa te asculte si ce castiga facand acest lucru.

"Imbraca" totul sub forma unei povesti

Ca vorbesti despre Produsul Intern Brut sau despre cum te poti automotiva, atunci cand ti-ai construit cariera in jurul oratoriei este mai bine sa oferi povesti cu date reale. Capteaza atentia publicului cu ajutorul unui discurs personal, adaptat nevoilor celor din sala, si evita sa folosesti cifre si statistici seci, care nu spun nimic.

Ofera detalii despre cum poti fi contactat

Atunci cand vorbesti in public si audienta rezoneaza cu tine, foarte multa lume va dori sa afle cum te poate contacta pentru anumite clarificari. Cel mai bine este sa iti oferi datele de contact la inceputul prezentarii.



Sursa foto: under30ceo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea