Cariera

#job #angajat #angajator #buget #comportament #training

Criza economica modifica comportamentul angajatilor si al candidatilor pentru un job

Criza financiara produce schimbari in cadrul companiilor, nu numai la nivel de bugete si economii, ci si in ce priveste comportamentul angajatilor. Potrivit opiniilor reprezentantilor companiilor si recrutorilor, in ultimele luni angajatii au devenit mai consecventi si mai interesati in a avea rezultate bune la serviciu, pentru a-si asigura stabilitatea locului de munca.

Potrivit lui Ben Willmott, consultant in cadrul Chartered Institute of Personnel and Development, citat de NewsChannel.ro, in conditiile nesigure actuale existente pe piata muncii, sase din zece angajati sunt ingrijorati in legatura cu viitorul serviciului lor.

In plus, a crescut si interesul salariatilor fata de cursuri si . Conform specialistilor in resurse umane, in randul angajatilor a crescut numarul celor care se indreapta spre cursuri de perfectionare si traininguri , mai ales de cele interne, fiind preocupati de dezvoltarea lor.

Mai mult, specialistii in recrutare cred ca pentru cei care isi cauta un loc de munca in aceasta perioada au devenit mai importante si sunt chiar urmarite in analiza posibilelor joburi, aspecte precum stabilitatea locului de munca, perspectivele profesionale, de pregatire si de dezvoltare.

De asemenea, candidatii incep sa valorizeze abilitatile pe care le obtin in sectorul business process outsourcing (BPO) si care sunt transferabile si in alte domenii, in conditiile in care pana acum erau interesati doar de salariu, dupa cum mentioneaza NewsChannel.ro.

 

  •   2009-05-12
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Laura Jigau

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii