Cariera

#cfr #feroviar #ministerul transporturilor #discutii #negocieri

CFR ar putea disponibiliza 12.000 de angajati

Feroviarii, disponibilizati in masa. Aproximativ 12.000 de salariati ai CFR sunt pe lista disponibilizatilor, dupa cum declara sindicalistii. Masura face parte din planul de restructurare al companiei, care va fi analizat insa in perioada urmatoare.

Potrivit reprezentantilor CFR, citati de Realitatea TV, restructurarile se vor face in trei etape: prima dintre ele urmareste reducerea fondului de salariu cu 20%, cea de-a doua, reducerea cheltuileilor cu serviciile, iar a treia, majorarea capitalului social al CFR cu valoarea datoriilor la buget. In plus, mai multe gari, halte si linii de cale ferata vor fi desfiintate.

De asemenea, Ministrul Transporturilor si Infrastructurii a declarat ca s-a discutat punerea in practica a reducerii cheltuielilor, a orelor suplimentare si a lucrului in zile de sambata si duminca.

In urma intalnirii de astazi de la Ministerul Transporturilor, dintre directorii companiilor CFR cu ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, s-a stabilit ca planul de restructurari va fi definitivat in perioada urmatoare, timp in care se vor decide si etapele care se vor desfasura la nivel de companie. De asemenea, se va discuta si cu partenerii sociali, pentru ca masurile finale sa aiba girul tuturor partilor implicate.

Liderul Federatiei Nationale Feroviare Miscare-Comercial, Gheorghe Popa , a declarat ieri pentru Realitatea TV ca in 2009 vor fi pensionati peste 3500 de . Popa a subliniat ca, intr-o prima faza, vor fi pensionati 920 de salariati de la CFR Calatori , dintre care 150 din filiale. Cei care indeplinesc conditiile vor fi pensionati in 30 de zile.

 

  •   2009-05-14
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Laura Jigau

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Sfaturi financiare pentru toti membrii familiei, de la mic la mare

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Care sunt joburile de viitor?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii