Cariera

#zbor #avion #aeroport #bilet avion #cursa aeriana

Cea mai lunga cursa aeriana din lume a fost anulata. Motivul este unul surprinzator

Cea mai lunga cursa aeriana din lume a fost oprita la inceputul saptamanii trecute, dintr-un motiv absolut incredibil: scumpirea foarte mare a combustibililor.

Reprezentantii companiei au motivat ca aceasta crestere a pretulului combustibilului a dus la anularea acestei curse deoarece a devenit neprofitabila, potrivit Business Insider.

Zborul SQ21, care era operat de Singapore Airlines, era cea mai lunga cursa aeriana din lume. Acesta facea legatura intre aeroportul Newark (SUA) si Changi (Singapore), iar durata sa era de 19 ore. Cursa se realiza cu o aeronava Airbus A340, ce are o capacitate de doar 100 de locuri si ocolea o mare parte a Cercului Arctic.

In aceste conditii, compania aeriana Singapore Airlines va renunta la aeronavele A340, in detrimentul unor modele mai iefitine si mai economice, precum A380, care nu au insa o autonomie de zbor la fel de mare. Asadar, pe viitor pasagerii vor fi nevoiti sa mearga pe o ruta similara, care face o escala la Londra sau Frankfurt, iar compania va fi nevoita sa concureze cu alti 20 de operatori.

Sursa foto: gandul.info
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea