Cariera

#cv #curriculum vitae #angajare #angajator #loc de munca #job #video

Ce stii despre CV-ul video?

CV-ul in format video reprezinta o noua modalitate de a trage atentia angajatorului si de a-ti mari sansele de a obtine jobul mult dorit. Ce avantaje reprezinta insa aceasta prezentare nu tocmai obisnuita pentru un proces de angajare si mai ales, cat de util iti poate fi un ?

 

In ciuda numelui sau, CV-ul video nu reprezinta o inregistrare cu tine in timp ce reciti datele mentionate in CV-ul scris. Acesta consta intr-o inregistrare de scurta durata, in care tu incerci sa te „vinzi” angajatorului. Cv-ul video este reclama ta care raspunde la intrebarea „De ce ar trebui sa ma angajati pe mine?”.

Cu ajutorul unei camere de filmat (poti folosi chiar si o camera web , atata timp cat imaginea rezultata se intelege) inregistrezi o scurta prezentare despre tine si o uploadezi pe un site unde acesta poate fi vizualizat de catre cei interesati.

Atentie! CV-ul video nu inlocuieste CV-ul clasic, ci reprezinta doar o modalitate de a iesi din multime, atragand astfel atentia angajatorului. YouTube si MySpace se afla in fruntea preferintelor in ceea ce priveste site-urile de postare a Cv-ului, insa nu sunt putine site-urile orientate spre cariera care ofera de asemenea, posibilitatea uploadarii formatului video.

 

Cat de mult prinde ideea?

 

Majoritatea persoanelor carora le vei vorbi despre aceasta idee iti vor spune probabil ca nu si-au realizat pana acum un CV video , insa conform statisticilor, sunt destui cei care considera ca CV-ul video poate reprezenta un avantaj asurpa competitiei, asa ca ar fi interesati sa experimenteze si acest lucru.

Daca inca ai dubii in ceea ce priveste aceasta metoda de prezentare, tine cont de faptul ca "secolul vitezei" si competitia din orice domeniu de munca iti impune sa vii cu metode rapide si convingatoare de afirmare. Poate ca formatul clasic nu va fi inlocuit niciodata de catre metodele alternative, dar in mod sigur stilul de cautare al unui job devine din ce in ce mai agresiv, iar tu trebuie sa tii pasul.

 

Ce este bine de stiut

 

Daca vrei sa obtii efectul dorit, trebuie sa valorifici cat mai mult CV-ul video. Angajatorul va fi mult mai deschis pentru a vizualiza doua minute video decat sa citeasca pagini intregi pline de date si functii. Cu toate acestea, CV-ul video este doar o introducere, asa ca vei fi nevoit sa iti prezinti si restul de informatie, ce nu a incaput in video. Pentru a usura munca angajatorului, ataseaza Cv-ului video un link care sa conduca la intregul tau CV, de data aceasta in format electronic. In felul acesta, angajatorul poate obtine imediat toate datele despre tine.

Posteaza-ti CV-ul video pe un site destinat exclusiv carierei, pentru ca risti sa devii punct de atractie pentru utilizatorii care nu fac altceva decat sa comenteze. Imagineaza-ti ca ti-ai postat video-ul pe Youtube, insa te trezesti cu o gramada de comentarii negative sau ironice. Nu cred ca vei avea o impresie prea buna asupra angajatorului.

Gandeste CV-ul video ca pe un trailer de film: scurt si la obiect. Si pentru ca ne enerveaza atunci cand un film bun se impiedica de probleme tehnice , realizeaza o inregistrare de calitate, care sa iti puna figura in valoare, nu sa ii distraga atentia angajatorului de la subiect prin defectele de imagine sau sunet. Nu uita sa arati impecabil si sa iti potrivesti cuvintele inainte de inregistrare, pentru a realiza un CV excelent. 

Chiar daca ideea ti se pare mult prea indrazneata, tine minte faptul ca tehnologia avanseaza, asa ca CV-ul video va deveni mai devreme sau mai tarziu o alternativa de a „fura” ochii angajatorului. N-ar strica daca te-ai apleca asupra subiectului si ai incepe sa iti alcatuiesti un CV-video doar de proba.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea