Cariera

#bonuri angajati Paste #Paste angajati #beneficii angajati Paste

Ce “recompense” primesc angajatii romani de Paste

Aproape jumatate dintre angajatii romani vor primi beneficii extrasalariale de Paste, potrivit celui mai recent sondaj eJobs, liderul pietei de recrutare online din Romania. Cei mai multi dintre acestia vor primi din partea angajatorilor prime in bani (21,30%), tichete cadou (13,91%) si zile libere suplimentare (4,78%).

Aproape 3% dintre angajati (3,04%) primesc cosuri cadou cu produse specifice de sarbatori, in timp ce 1% beneficiaza de cadouri pentru copii sau posibilitatea de a participa la ateliere creative de Paste. Cu toate acestea, mai bine de jumatate dintre angajati, respectiv 58,26%, spun ca, in compania pentru care lucreaza, nu vor fi oferite cadouri sau stimulente cu ocazia sarbatorilor Pascale.

”A devenit o traditie ca, de sarbatori, companiile sa gandeasca o schema de beneficii pentru angajati, ca parte a strategiei de motivare a acestora. Totusi, in ultimii ani, de cand a inceput sa se manifeste intensiv si preocuparea pentru consolidarea propriului brand de angajator, politica de resurse umane s-a ramificat si a devenit mult mai complexa, beneficiile extrasalariale de Paste sau de Craciun fiind inlocuite, in unele cazuri, de instrumente de motivare si retentie acordate pe tot parcursul anului si personalizate, in functie de nevoile fiecarei echipe de angajati in parte”, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

in ceea ce priveste pachetul extrasalarial primit in mod obisnuit, pe tot parcursul anului, in companiile locale, 51,30% dintre angajati au parte, lunar, de bonuri de masa, 19,57% beneficiaza de abonament la clinici medicale private, 13,91% de transport gratuit si 8,21% de program flexibil. Lista beneficiilor recurente, oferite pe tot parcursul anului de catre angajatori mai include suplimentarea zilelor de concediu de odihna, discounturi pentru servicii si produse oferite de companii partenere, abonamente la sali de sport, spatiu pentru recreere la locul de munca, cursuri de dezvoltare personala sau masaj de relaxare la birou.Sondajul eJobs a fost realizat in perioada 20 martie – 3 aprilie 2018, pe un esantion de 1.240 de respondenti activi profesional, dintre care 69,57% in functii fara atribute si responsabilitati de conducere, majoritatea (50,43%) cu varsta intre 25 si 40 de ani.


Sursa foto: pixabay.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea