Cariera

#mediu de afaceri #mediu de afaceri romania #infiintare afacere #afacere romania

Cat de calitativ este mediul de afaceri romanesc

Romania ocupa locul 32, impreuna cu Malaezia, din 160 de economii mondiale, intr-un clasament privind calitatea mediului de afaceri.

Astfel, devansam Cehia, Noua Zeelanda, Mexic, Israel, Turcia, Bulgaria, Rusia, India sau Brazilia, conform unui clasament realizat de Bloomberg. Topul a fost realizat dupa criterii precum gradul de integrare economica, concentrarea pietei sau riscul de tara.

Romania sta prost in ceea ce priveste sistemul impotriva coruptiei, a modului in care sunt protejate drepturile internationale de proprietate intelectuala, inflatia, fiscalitatea si standardele de contabilitate.

Alt criteriu de cotatie calculat este cel privitor la costul infiintarii unei afaceri, etapele si durata de timp necesara, precum si la cat se ridica finantarea per ansamblu, dar si posibilitatea atragerii de investitii straine.

La toate aceste cerinte, impreuna cu alte necesitati, cum ar fi costul transporturilor de marfuri, performanta logistica, conectivitatea la rute de transport maritime de mare capacitate, infrastructura, Romania a luat note slabe.

Tot cu minus am fost estimati la indicele bazei locale de consumatori. Mai exact, marimea clasei de mijloc, consumul mediu al gospodariilor, tarifele percepute la import si PIB-ul pe locuitor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea