Cariera

#dirijori #Cantus Mundi #cor #workshop

Cantus Mundi, workshop pentru dirijorii de cor

In perioada 26 - 28 mai, intre orele 16:00 si 20:00, la Teatrul Excelsior va avea loc o noua editie a workshop-ului de dirijat sustinut de o echipa de formatori ai Programului National Cantus Mundi, initiat si coordonat de Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin".

Atelierul, parte a programului "Nicio scoala fara Cor", se inscrie intr-o serie ampla de cursuri gratuite de pregatire la nivel national, destinate tuturor celor care sunt pasionati de muzica si isi doresc infiintarea propriului cor sau imbunatatirea performantelor dirijorale actuale.

Workshop-ul de la Bucuresti va fi sustinut de Anna Ungureanu, dirijor al Corului National de Camera "Madrigal - Marin Constantin", alaturi de Luciana Ioan, Delia Andronache si Radu Isacescu, membri ai celebrului ansamblu coral. Toti cei interesati se pot inscrie completand formularul online disponibil aici, cu minim 2 zile inainte de data atelierului.

Cursul ofera tuturor participantilor notiunile de baza pentru dirijat coral si cunostintele pentru infiintarea si coordonarea unui cor. De la informatii despre anatomia umana, aparatul fonator, exercitii tehnice, vocalize, pana la teorie muzicala, practica dirijorala, notiuni care tin de interpretare, stil muzical si psihologia copilului, sesiunile de formare oferite de echipele Cantus Mundi pun bazele unei adevarate revolutii muzicale in domeniul cantului coral - toate acestea la initiativa dirijorului Ion Marin.

De la inceputul acestui an, membrii echipelor de formatori Cantus Mundi au sustinut workshop-uri la Sibiu, Oradea, Timisoara, Sfantu Gheorghe, Focsani, Cluj, Constanta, Ramnicu Sarat, Baia Mare si Arad. La finalul workshop-urilor, fiecare participant primeste o diploma. Interactiunea continua, apoi, pe platforma Cantus Mundi, care poate fi accesata la cantusmundi.com, iar cei inscrisi beneficiaza de o baza extinsa de partituri on-line, precum si de facilitati disponibile exclusiv dirijorilor de cor.

Initiat in anul 2011, de catre dirijorul Ion Marin, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal, Programul National Cantus Mundi a fost institutionalizat prin Hotararea de Guvern nr. 821/2014, devenind astfel, de la o simpla idee, o Directie a institutiei aflata in subordinea Ministerului Culturii: Corul National de Camera "Madrigal-Marin Constantin". Cantus Mundi pune pe harta talentul, educatia si dezvoltarea culturala a tinerilor din Romania. in 7 ani, 4100 de dirijori si 250 000 de coristi din cele 41 de judete ale Romaniei vor face parte din Programul National Cantus Mundi. La 100 de ani de la Marea Unire, Programul National Cantus Mundi, desfasurat de Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin", isi propune sa existe coruri in fiecare scoala din Romania.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea