Cariera

#oferta #job #bursa #loc de munca #anofm

Bursa locurilor de munca inregistreaza o scadere de patru ori fata de anul trecut

De patru ori mai putine locuri de munca la bursa de joburi pe care Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca ( ANOFM ) o va organiza in intreaga tara. Conform organizatorilor, cifra inregistrata la capitolul “oferta”, care se situeaza la un sfert fata de cea de anul trecut, se datoreaza mai ales crizei economice.  

Oferta de locuri de munca la bursa de vineri a Agentiei Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a ajuns la putin peste 11.000 de locuri de munca vacante, fata de peste 42.000, cate se inregistrau in 2008.

O scadere a numarului locurilor de munca se observa si in cazul joburilor destinate absolventilor de studii superioare. Conform Business Standard, numarul de joburi pentru cei care au terminat facultatea s-a diminuat cu acelasi procent, de la aproape 3.000 de joburi in 2008, la doar 625, anul acesta.

La nivel national, putin peste o mie de agenti economici si-au anuntat participarea la bursa organizata de ANOFM, de trei ori mai putini fata de anul trecut. Principalele domenii in care agentii economici inregistreaza deficit de personal anul acesta sunt fabricarea articolelor de imbracaminte, asigurari, paza si protectie sau industria alimentara .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea