Cariera

#bursa locuri de munca #bursa #joburi #locuri de munca

Bursa locurilor de munca in afara tarii vine cu noi oferte pentru romani

Uneori ne este mai dificil sa gasim locuri de munca in Romania si, chiar daca putem sa facem acest lucru, este posibil ca pregatirea pe care o avem sa nu ne asigure un serviciu care sa ne aduca suficienti bani pentru a putea avea grija de familiile noastre. Dar liberalizarea pietii muncii ne poate veni in ajutor, astfel ca putem sa cautam locuri de munca si in strainatate, iar daca alegem sa ne orientam sper spatiul vestic salariile vor fi si ceva mai mari decat cele pe care le putem obtine lucrand pe acelasi post in Romania.

Dar atat locurile de munca din Romania, cat si cele din strainatate au avantajele si dezavantajele lor si ar trebui sa alegem intotdeauna ceea ce ne avantajeaza cel mai mult si trebuie sa tinem minte ca nu intotdeauna banii reprezinta cel mai mare beneficiu al serviciului. Insa acestia pot fi un foarte bun stimulent, cel putin pentru o perioada, dar trebuie sa alegem si ceva care sa ne placa intr-adevar, mai ales daca dorim sa pastram acel loc de munca pentru mai mult timp.

Avantajele locurilor de munca in strainatate

Unul dintre primele avantaje care ne vin in minte tuturor atunci cand vorbim despre locuri de munca in strainatate este reprezentat, desigur, de salariu. Acesta fiind cel care ii atrage cel mai mult pe romani si nu numai spre a aborda un loc de munca la mii de kilometri de casa. Salariul pentru un loc de munca in Europa de Vest ajunge la aproximativ o mie de euro pe luna. Iar pentru un roman un asemenea salariu inseamna foarte mult, mai ales in contextul in care pentru aceeasi meserie in Romania nu primesti mai mult de doua sute cincizeci de euro pe luna. Aceasta diferenta poate duce la o viata mai buna pentru membrii familiei celui care este plecat la lucru in strainatate. Si, chiar daca acesta nu are un partener sau copii in intretinere, asta nu inseamna ca nu se poate bucura de diferenta de bani pe care o are pentru interesul propriu.

Dar uneori nu este vorba doar despre bani, ci si despre a face o cariera la care ai avea ceva mai greu acces in Romania. Insa si in acest caz banii pot fi ceva mai multi, iar acest lucru este un plus binevenit. Desigur, cel mai adesea, cei care isi doresc o cariera in strainatate sunt tineri, iar acest scop este mult mai usor de atins atunci cand nu vorbim si de o familie de care ar putea fi despartiti, cel putin pentru o perioada.

De asemenea, sunt unele persoane care isi doresc o viata mai buna pentru familiile lor, iar un loc de munca in strainatate poate face demersul mutarii familiei in acelasi loc ceva mai usor. Nu sunt putine cazurile in care unul dintre parteneri si-a gasit un loc de munca intr-o tara din vest, iar mai apoi si celalalt partener a venit impreuna cu copiii. Acest lucru duce la stabilirea intregii familii in acea tara, iar acest lucru poate reprezenta pentru unii dintre copii noi oportunitati in a se dezvolta pe termen lung.

Ce tipuri de locuri de munca se pot gasi in strainatate

Cei care isi doresc un loc de munca in constructii se pot declara fericiti, deoarece acestea sunt cele mai des intalnite. Dupa care urmeaza, cele din industria de productie si pot fi specializate pe diverse domenii. Insa, in Europa de Vest puteti gasi locuri de munca si in multe alte domenii, cum este cel hotelier sau cel al curateniei, insa acestea pot continua.

Daca sunteti in cautare de locuri de munca in Franta sau in orice alta tara din Europa de Vest, veti gasi cel mai adesea oferte care au legatura cu domeniul constructiilor. Dar avantajul acestora este faptul ca stiti de la inceput ce trebuie sa faceti, locurile de munca fiind nisate. Cel mai adesea, acest tip de locuri de munca se adreseaza barbatilor pentru ca necesita mai mult efort fizic, dar si mai multa forta, insa probabil se gasesc uneori si femei care sa lucreze in acest domeniu. Insa exista si locuri de munca in strainatate care cel mai adesea se adreseaza femeilor, asa cum sunt confectiile sau curatenia. Dar cele mai multe domenii au locuri de munca pe care se preteaza atat barbati, cat si femei, astfel ca, in cele din urma, nici unul dintre sexe nu se poate simti discriminat.

De asemenea, pot fi gasite si locuri de munca pentru cei cu studii superioare, cei mai cautati fiind medicii, iar acesta este un lucru binecunoscut pentru noi si unul care uneori ne afecteaza pentru ca exista foarte buni profesionisti din acest domeniu care aleg sa lucreze intr-o alta tara. Iar acest lucru duce la imputinarea numarului de medici existenti in spitalele romanesti, insa este foarte usor de inteles de ce acestia aleg sa plece, salariile fiind mult mai atractive. O alta ramura de profesionisti foarte cautati este si cea a IT-ului si, chiar daca locurile de munca din tara rezervate acestui domeniu au crescut foarte mult in ultimul timp, exista in continuare tineri care aleg sa plece pentru a lucra intr-o alta tara ca specialisti in computere si programare.

Daca sunteti printre cei care isi cauta un loc de munca si nu ati reusit sa gasiti ceva care sa va multumeasca in Romania, puteti sa cautati si printre ofertele provenite din strainatate. Astfel, s-ar putea sa gasiti serviciul pe care vi l-ati dorit tot timpul, dar de care in Romania nu ati avut ocazia sa dati. Iar avantajele uneori pot fi mai mari decat in cazul in care ati fi ramas sa lucrati in tara. Salariul este cu siguranta unul care va poate convinge sa alegeti munca in strainatate, iar daca va aflati la inceput de drum, ideea unei cariere in afara poate fi extrem de tentanta. In plus, in acest mod puteti sa asigurati familiei dumneavoastra un trai mai bun, iar daca alegeti sa ramaneti intr-una din tarile din vest puteti sa ii luati si pe ceilalti membri ai familiei, care pot avea mai multe oportunitati de dezvoltare acolo.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea