Cariera

#cautare job #creare cv #recrutare angajati #companii #cv

Atentie! 5 lucruri pe care angajatorul le observa in CV dintr-o privire

Atunci cand un angajator trebuie sa aleaga angajatul ideal dintr-un vraf de CV-uri, la ce crezi ca se uita mai intai? Raspunsul l-a dat pentru mashable.com Ambra Benjamin, specialist in recrutare la Facebook.

1. Cel mai recent job. Angajatorul vrea sa vada care este statutul tau actual si de ce anume ti-ai dori un alt loc de munca. Ai fost concediat, ai lucrat doar o perioada scurta, experienta dobandita este relevanta?

2. Renumele firmei la care ai lucrat. Dintr-un CV, recrutatorul observa rapid numele companiilor la care ai mai fost angajat, iar avantajul tau ar fi sa fi lucrat pentru firme importante de pe piata.

3. Experienta generala. Ai progresat in cariera? Nivelul de responsabilitate pe care l-ai avut a fost in crestere? Ai ocupat functii importante? Observand rapid toate acestea va sti din prima daca esti omul potrivit.

4. Cuvintele cheie. Pentru ca cele mai multe CV-uri sunt acum online, Benjamin sustine ca foloseste combinatia de taste CTRL+F pentru a identifica rapid informatiile care il intereseaza dupa denumire: MBA, Javascript etc.

5. Formatul. Pentru multi angajatori, CV-urile care arata toate la fel sunt plictisitoare si bune de aruncat la cos. Benjamin spune insa ca multi prefera CV-ul creativ, frumos prezentat.

Sursa foto: beforeitsnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea