Cariera

ArcelorMittal Galati da afara oameni dupa ce a avut profit record

" ArcelorMittal Galati da afara 1.800 de oameni dupa un profit record de 200 milioane de dolari", noteaza Ziarul Financiar. Acest luru se datoreaza faptului ca productia combinatului este in scadere, din cauza crizei.

ArcelorMittal Galati, este conform ZF, cel mai mare exportator al Romaniei, care a realizat anul trecut un profit net de peste 200 mil. dolari (502 mil. lei), nivel record pentru ultimii patru ani de zile. Cu toate acestea combinatul, care se afla in proprietatea unuia dintre cei mai bogati oameni din lume, miliardarul Lakshmi Mittal a inceput sa se confrunte cu probleme datorate crizei economice mondiale.  

Conditiile economice mondiale si faptul ca cererea de otel a scazut i-au determinat pe sefii indieni sa realizeze una dintre cele mai mari restructurari din istoria Romaniei, la finalul careia circa 1.800 din cei 2.100 inscrisi voluntar pe lista de disponibilizari ar putea parasi compania.

Conform sindicalistilor galateni de la inceputul anului si pana in prezent s-au inscris pe listele de disponibilizari circa 2.100 de salariati, din care 1.100 au si parasit compania, insa pana la finalul procesului, care se va incheia in doua saptamani, din cei 1.000 de inscrisi pe lista se asteapta aprobarea cererilor de disponibilizare voluntara a circa 700 de angajati. In aceste conditii, numarul de salariati ai combinatului ar urma sa se reduca la 11.300, fata de circa 13.000 la inceputul acestui an.

In luna ianuarie conducerea arcelormittal galati a propus un plan cu masuri de criza, printre acestea fiind obligatia angajatilor de a-si lua zece zile din concediul de odihna pe 2010, trimiterea acestora in somaj tehnic sau patru zile pe saptamana de lucru .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea