Cariera

#somaj #somer #disponibilizare #anofm #piata muncii

ANOFM anunta peste 26.000 de disponibilizari pana in octombrie

Piata muncii din Romania, din ce in ce mai afectata de somaj. Pentru luna mai este asteptata o crestere a numarului de disponibilizari , un varf care se va afla mai apoi in scadere, in urmatoarele luni. Potrivit datelor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca ( ANOFM ) aproximativ 13.000 de persoane ar urma sa isi piarda locul de munca in aceasta luna.

Alte peste trei mii de romani ar urma sa ingroase randurile somerilor in luna iulie, urmand ca in septembrie si octombrie numarul noilor someri sa scada semnificativ. Potrivit Evenimentul Zilei, ANOFM se asteapta ca numarul locurilor de munca care ar trebui disponibilizate pana in luna octombrie sa ajunga la peste 26.500. De la inceputul anului si pana la sfarsitul lunii aprilie companiile din tara noastra au anuntat disponibilizarea altor peste 92.000 de locuri de munca.

In topul judetelor unde se vor inregistra cele mai multe locuri de munca desfiintate se afla Bucurestiul, Prahova, Timisul si Brasovul in timp ce la polul opus se claseaza Aradul, Bacaul, Doljul si Ialomita .

Domeniile din care urmeaza sa fie disponibilizate mai multe  posturi sunt: fabricarea de masini, utilaje si echipamente, fabricarea articolelor de  imbracaminte, fabricarea substantelor si a produselor chimice, extractia petrolului brut si a gazelor naturale, fabricarea de mobila si invatamant.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea