Cariera

#someri #absolventi #angajatori #sume #reducere obligativitate #intretinatori

Angajatorii vor putea renunta mai repede la somerii angajati din randul absolventilor

Perioada pentru care firmele care angajeaza someri din randul persoanelor in varsta de peste 45 de ani, absolventilor de unitati de invatamant sau unicilor sustinatori din familii monoparentale sunt obligate sa-i pastreze a fost redusa, potrivit unui proiect de lege adoptat in sedinta de marti a Guvernului.

Astfel, perioada a fost redusa in cazul absolventilor de la trei ani la un an si jumatate, iar pentru restul categoriilor vizate de la doi ani la un an si jumatate.

Potrivit legislatiei actuale, patronii care angajeaza pe durata nedeterminata absolventi ai unor institutii de invatamant primesc pentru o perioada de un an o suma lunara reprezentand salariul minim brut pe economie. Ei sunt obligati sa-i pastreze cel putin trei ani.

Situatia este similara si in cazul somerilor in varsta de peste 45 de ani sau a celor care sunt intretinatori unici de familie, cu precizarea ca angajatorul este obligat sa mentina raporturile de munca cu ei cel putin doi ani.

In cazul in care angajatorii decid sa incheie raporturile de munca cu aceste categorii inainte de termenul legal, ei vor fi obligati sa restituie integral sumele incasate de la stat pentru fiecare persoana. In plus, firmele vor achita si dobanzile aferente acestor sume.

Sursa foto: stirileprotv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea