Cariera

#angajat #bugetar #sistem public #pichetare #minister #ministru

Angajatii din sistemul public au iesit astazi in strada

Protestele angajatilor din sistemul public au inceput astazi in Capitala. Conform Realitatea TV, profesorii, politistii si functionarii publici afiliati la sindicatul Cartel Alfa au inceput picheteaza prefecturilor din intreaga tara, dar si sediile Ministerului Muncii si a partidelor din cadrul coalitiei de guvernare.

Sindicalistilor din confederatia Cartel Alfa li se vor alatura astazi la proteste si celelalte confederatii sindicale, care de la ora 14.00 sunt asteptate sa mearga la sediul Ministerului muncii pentru o noua runda de discutii referitoare la masurile pe care Guvernul doreste sa le aplice bugetarilor.

Sindicalistii au anuntat nu sunt de acord cu ordonanta de urgenta care taie sporurile salariale, respectiv salariul de merit si fondul de premiere si la indemnizatia de conducere.

La sfarsitul saptamanii trecute, ministerul muncii le dadea vesti bune pensionarilor, in sensul ca ii asigura pe acestia ca pensiile vor creste in acest an in doua etape, asa cum era stabilit, in aprilie si in octombrie, in ciuda evolutiilor negative ale economiei.

Vineri, ministrul Sarbu a anuntat si ca deocamdata nu se pune problema diminuarii salariilor bugetarilor in acest an. Conform declaratiilor oficialului pensia va creste la 1 aprilie cu 3% si la 1 octombrie cu 2%, acest 43.2% reprezentand valoarea punctului de pensie raportata la salariul mediu pe economie.

Cu toate acestea, reprezentantii pensionarilor au anuntat ca joi vor iesi si ei in strada, in speranta ca punctul de pensie va fi majorat la 45% din salariul medu brut si nu la 42,2%, asa cum a fost stabilit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea