Cariera

#disponibilizari #economie #industrie #metalurgie #mobila

Angajatii din metalurgie si industria mobilei, cei mai afectati de disponibilizarile din urmatoarele luni

Angajatii din si industria mobilei vor fi cei mai afectati de disponibilizarile din urmatoarele luni. Aceasta este una dintre concluziile unui studiu realizat de National de Statistica printre managerii societatilor comerciale din tara.

Potrivit parerii acestora economia va continua sa scada, iar somajul va lua amploare in urmatoarele trei luni, preturile urmand sa ramana la valori aproximativ identice.

Concedierile vor “lovi” insa in continuarea, in majoritatea domeniilor de activitate din economie. Se pare insa ca cele mai afectate domenii vor fi domeniul metalurgic si cel al fabricarii mobilei, acolo unde datorita scaderii sau stagnarii volumului de productie, nu va mai fi nevoie de acelasi numar de angajati.

Aceeasi tendinta se va observa cel mai probabil si in domeniul constructiilor, acolo unde vor scadea numarul comenzilor si al contractelor, ceea ce va duce la disponibilizari .

Potrivit Realitatea TV, managerii din sectorul comertului cu amanuntul au estimat o scadere moderata a activitatii economice si o crestere minima a preturilor. Pentru preturile produselor industriale si constructii se prognozeaza, in continuare, o tendinta de stabilitate in urmatoarele trei luni.

 

  •   2009-05-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Laura Jigau

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii