Cariera

#experienta #salariu #charme #angajator #angajat

Angajatii cu charme personal au salarii mai mari

Angajatii care in afara de un CV bun au si charme au salarii mai mari. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de un grup de profesori americani, a carui principala concluzie este ca inteligenta si puterea de munca nu sunt singurele trasaturi pe care le cauta angajatorii atunci cand fac recrutari pentru posturi bine platite.

Potrivit studiului realizat de Universitatea din Florida, SUA, in randul angajatorilor nu exista o explicatie clara a faptului ca intre diferiti angajati cu aceeasi pregatire exista diferente salariale, care de multe ori se bazeaza pe charme-ul personal. "Nimeni nu poate explica de ce exista diferente salariale intre angajatii care arata bine si ceilalti. Chiar daca am luat in considerare nivelul de inteligenta, am descoperit ca autoaprecierea oamenilor este sporita de cat de atractivi sunt, iar acest lucru se reflecta intr-un salariu mai mare", sustine unul dintre autorii studiului, preluat de Ziarul Financiar.

Din studiu rezulta ca salariul respondentilor a fost influentat nu doar pregatirea persoanelor respective, ci si aspectul fizic placut modul in care se autoevalueaza si cat de educate. Astfel, s-a descoperit ca cei care au fost considerati de cercetatori ca fiind atragatori castiga mai multi bani au o pregatire academica mai buna si sunt mai increzatori in propriile forte.

Conform ZF, studiul a fost realizat pe un esantion de 191 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 25 si 75 de ani , care au fost intervievati fiecare de cate trei ori timp de sase luni in ani diferiti, in ultimii 14 ani. Persoanele chestionate au raspuns la intrebari legate de venitul intregii familii, de nivelul de educatie sau de presiunile financiare si a evaluat cat de multumiti sau dezamagiti au fost pana in acel moment.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea