Cariera

#munca #sef #angajat #angajator

8 lucruri pe care sa nu i le spui sefului

Chiar daca tie ti se pare normal sa ii mentionezi sefului tau tot ceea ce nu iti convine la locul de munca sau sa iti ceri drepturile, unele lucruri pe care le spui iti pot afecta imaginea. Iata cateva lucruri pe care seful tau nu vrea sa le auda.


1 Trebuie sa va vorbesc neaparat.
 

 

In ritmul alert al vietii de astazi, seful tau nu are timp sa stabileasca intalniri cu fiecare angajat si sa se ocupe personal de problemele fiecaruia. Daca vrei sa vorbesti cu seful tau, trimite-i mai intai un e-mail prin care ii explici despre ce este vorba, iar daca problema merita discutata si in particular, arunci seful tau iti va propune acest lucru.

 

 

2 N-am nevoie de ajutorul nimanui.
 

 

Este important sa fii stapan pe domeniul in care lucrezi, insa la fiecare loc de munca va trebui sa inveti cateva lucruri noi ce tin de procedura de lucru a fiecarei companii. Nu ii da impresia sefului tau ca le stii pe toate si ca nu esti dispus sa inveti lucruri noi, pentru ca vei parea inflexibil. Seful are nevoie de angajati dispusi sa colaboreze si sa lucreze in echipa, nu pe cont propriu.

 

 

3 Nu inteleg.
 

 

Pe de alta parte insa, daca te vei opri din lucru pentru a pune intrebari la orice pas, atunci nu va mai trece mult timp pana cand iti vei enerva colegii, iar seful tau te va considera nepotrivit pentru acel loc de munca. Incearca sa „prinzi” informatia si sa pui intrebari cu adevarat valoroase si inteligente.

 

 

4 Puteti sa repetati?
 

 

Daca se intampla o data, atunci este perfect omenesc, insa daca tu ti-ai facut un obicei din neatentie , seful tau va pune la indoiala respectul pe care il porti atata acestuia, cat si companiei respective. In plus, toata lumea va crede ca pur si simplu nu iti pasa de locul de munca si nu va trece mult timp pana cand va fi propusa inlocuirea ta.


 

5 Asta nu intra in descrierea jobului meu.
 

 

De multe ori, taskurile tale sunt descrise in linii mari sau intr-o maniera pur formala. Va trebui sa te astepti ca, din cand in cand, sa ti se ofere si alte indatoriri pe care trebuie sa le duci pana la capat, chiar daca nu sunt specificate in fisa de lucru. In conditiile de astazi, angajatorii pun pret pe flexibilitate si disponibilitate, asa ca tu vei fi rapid eliminat daca nu vrei sa adopti aceasta mentalitate de lucru.
 

 

6 Nu e vina mea.

 

Daca ai gresit, atunci cel mai bine este sa iti asumi responsabilitatea si sa vii deja cu solutii pentru a-ti repara greselile. Nu da vina pe altcineva si nu nega implicarea ta in cele intamplate. Vei lasa o impresie proasta, iar seful tau isi va pierde increderea in tine.
 

7 Puteti sa-i spuneti sa opreasca muzica?

 

Daca tie nu ii convine comportamentul unui anumit angajat, nu trebuie sa te duci la sef cu probleme minore. Invata sa te intelegi cu cei din jurul tau si sa iti rezolvi genul acesta de probleme singur. Ultimul lucru de care are nevoie seful tau este sa isi piarda timpul gasind solutii pentru nemultumirile minore legate de gustul personal al fiecaruia.

 

8 Plec acasa. Am si eu o familie.
 

 

Ai dreptate, programul de lucru ar trebui sa se termine dupa 8 ore, insa din pacate vor fi momente cand va trebui sa lucrezi mai mult, mai ales in preajma unui deadline. Inainte de a-ti manifesta nemultumirile, afla mai multe despre mentalitatea companiei. Daca lucratul peste program este o practica obisnuita careia ceilalti angajati nu i se opun, esti pregatit sa faci nota discordanta?
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea