Cariera

#job #angajare #salariu #sanatate

7 semne ca ar trebui sa iti cauti un job nou

Criza economica si nevoia de bani te pot face sa induri multe lucruri la un loc de munca, insa este bine sa stii ca nu trebuie sa iti fortezi limitele si sa te suprasoliciti doar pentru ca iti este teama de gasirea unui nou job . Atunci cand sanatatea ta are de suferit din cauza jobului, cand lucrezi si in weekend  sau cand cerintele sunt peste orice limita, cel mai bine ar fi sa iti aranjezi CV-ul si sa incepi sa il depui la alte companii.


Iata 7 semne care iti arata ca este timpul sa iti cauti un alt job:


Relatia cu seful este foarte tensionata


Daca simti ca seful te nedreptateste sau ca are ceva personal cu tine, probabil ca exista anumite animozitati intre voi daca aceste lucruri se intampla in repetate randuri.  De asemenea, daca nu exista posibilitatea de comunicare, iar ideile  si viziunile voastre sunt foarte diferite, poate fi un semn ca ar trebui sa iti cauti un nou loc de munca.


Muncesti in weekend


Daca jobul ti-a acaparat si viata personala, daca muncesti in fiecare zi peste program, iar de weekenduri libere nici nu mai poate fi vorba, poate ca ar trebui sa ai in vedere cautarea unui nou job. Un loc de munca normal trebuie sa aiba un program bine stabilit pentru a-ti permite sa te odihnesti corespunzator astfel incat sa te refaci pentru o noua zi de munca , implicit o noua saptamana. Nu este cazul sa faci compromisuri, sa iti pui in primejdie starea de sanatate si viata personala.


Sanatatea ta are de suferit


Daca intampini tot mai des dureri de cap, oboseala fizica sau psihica, daca nu te mai poti concentra si nu mai dai randament, insa cerintele jobului cresc pe zi ce trece, este cazul sa pui punct si sa o iei de la capat. Vei gasi un job nou mai rapid decat ar dura recuperarea psihica si indepartarea stresului.


Cerintele jobului nu sunt realiste


Daca trebuie sa realizezi intr-o zi lucruri care iau de obicei cel putin doua zile, iar deadline-urile nu sunt negociabile, in mod sigur vei ajunge intr-un final sa cedezi fizic si psihic si sa fii nevoit sa iti dai demisia. Fii precaut si cauta-ti din timp un alt loc de munca, unul care sa iti permita sa iti faci treaba asa cum trebuie, intr-un timp corespunzator.


Nu ai primit nicio marire de salariu


Daca taskurile sunt in continua crestere, iar de o marire de salariu nici nu incape vorba chiar daca ai discutat cu seful direct despre acest lucru, poate ca ar trebui sa iti gasesti un job care sa iti compenseze munca pe masura. Acest lucru trebuie sa il ai vedere cu atat mai mult daca alti colegi obtin periodic bonusuri, sporuri sau mariri de salariu.


Nu iti place atmosfera de lucru


Daca te gandesti cu groaza ca trebuie sa mergi la locul de munca din cauza atmosferei de lucru sau din cauza atitudinii colegilor ori a superiorilor, poate ar trebui sa iei in calcul cautarea unui job la care sa mergi cu placere si sa iti faci treaba cu drag.


Compania este in stare de declin


In cazul in care firma la care lucrezi are pierderi foarte mari, iar superiorii vorbesc deja despre faliment si restructurari , fii cu un pas inaintea lor si cauta-ti din timp un alt loc de munca. Ar fi mai grav sa realizezi ca seful iti spune ca ti se va incheia contractul de munca, iar tu sa fii neacoperit din acest punct de vedere.

Sursa foto : talentplus.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea