Cariera

#criza economica #loc de munca #job #angajat #cariera

6 strategii de succes intr-o economie de criza

Auzi cum in fiecare zi zeci de persoane sunt disponibilizate. Pentru a nu intra si tu in randul somerilor, trebuie sa te orientezi din timp si sa fii pregatit pentru schimbari. Iata cativa pasi strategici pentru vremuri de criza financiara.

 

1 Fii deschis la schimbari

 

Vremurile de criza nu iti mai permit sa fii mofturos in ceea ce priveste locul de munca. Asta nu inseamna ca trebuie sa iti cauti un job care nu corespunde pregatirii tale, dar daca actualul tau post nu face parte dintr-un domeniu care poate face fata crizei financiare, atunci este foarte posibil sa fii nevoit sa iti cauti altceva. Omul modern este cel care reuseste sa se adapteze indiferent de situatie. Adopta o atitudine deschisa, chiar daca trebuie sa iesi din zona ta de confort.

 

2 Cauta noi oportunitati

 

Tine minte ca schimbarile din compania pentru care lucrezi iti pot aduce oportunitati noi. Daca numarul angajatilor pe care il are departamentul tau scade de la o zi la alt, nu ar strica sa ceri mai multe responsabilitati ce, in timp, se vor dovedi valoroase si te vor promova in randul angajatilor de top.

 

3 Nu exagera

 

Chiar si in vremuri dificile este important sa stabilesti limite. Nu este niciodata o idee rea sa incerci si altceva pe langa jobul din fiecare zi, precum voluntariatul sau un loc de munca part-time , mai ales daca acesta te va ajuta sa capeti experienta si sa iti dezvolti noi aptitudini . Prea multa munca insa te poate duce la epuizare . Daca simti ca seful te aglomereaza cu responsabilitati ce depasesc cu mult norma ta de taskuri, atunci ar fi timpul sa aduci in discutie aceasta problema.

 

4 Pastreaza-ti calmul

 

Este normal sa iti faci griji pentru jobul tau, insa nu face o obsesie din „ce se va intampla daca...?” Incearca sa iti mentii calmul, pentru ca vei fi mai eficient in felul acesta chiar si in in situatii de criza. In schimb, invata sa anticipezi: fii atent la situatia financiara a companiei tale si ia atitudine daca este cazul, inainte de a fi demis de la locul de munca.
 

 

5 Continua sa te perfectionezi

 

Dovedeste ca esti indispensabil mentinandu-te la curent cu ultimele noutati din domeniul tau. Cursurile de perfectionare te vor ajuta sa te pozitionezi in randul angajatilor de top.. De asemenea, o pregatire riguroasa te va plasa cu mult inaintea celorlalti candidati, in cazul in care decizi sa iti cauti un alt loc de munca.

 

6 Nu inceta sa cauti un job mai bun

 

Indiferent de situatia economica, mentine-ti ochii deschisi pentru un nou loc de munca. Asta nu inseamna ca trebuie sa sari de la o companie la alta fara motiv, insa este important sa fii omul potrivit la locul potrivit atunci cand apare o ocazie importanta. Asigura-te ca ai mereu CV-ul updatat si nu uita sa mai arunci cate un ochi pe ofertele de munca.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea