Cariera

#angajat #angajator #job #loc de munca #sef

5 moduri de a-ti impresiona seful

In conditiile in care tot mai multi oameni isi pierd locul de munca, este mai important ca niciodata sa iti faci seful fericit. Faptul ca iti indeplinesti sarcinile la timp nu reprezinta singura calitate pe care seful tau o cauta la angajatii ideali. Iata alte cateva lucruri care te vor ajuta sa castigi admiratia si aprecierea sefului.

 

1. Fii modest

 

Nu totul se invarte in jurul tau si cu cat vei intelege acest lucru mai repede, cu atat vei castiga respectul sefului tau. Acesta are in subordinea sa mai multi angajati si, oricat de responsabil ar fi pentru cariera ta, cheia succesului sta tot in mainile tale.

Scapa de aerul de superioritate si concentreaza-te mai bine pe modalitati prin care te poti perfectiona, prin care poti contribui la progresul companiei. Ajuta-l pe seful tau sa isi indeplineasca astfel obiectivele, pentru ca vei castiga respectul acestuia. Progresele in cariera vor veni astfel in mod treptat si justificat, si nimeni nu iti va putea contesta maririle de salariu sau inaintarea in functie.

 

2. Fii sincer

 

Toata lumea face greseli, iar tu nu vei constitui exceptia de la regula. Modul in care te comporti insa intr-o situatie in care tu esti cel vinovat poate spune multe despre ce fel de persoana esti. Cel mai important este sa prezinti credibilitate, pentru ca astfel vei castiga simpatia si respectul sefului tau.

 Atunci cand ai gresit cu ceva, oricat de grav ar fi acel lucru,  asuma-ti responsabilitatea. Nu te lasa prins intr-un cerc vicios de minciuni, pentru ca o minciuna implica automat o alta, si vei ajunge sa iti pierzi credibilitatea. Roaga-l mai bine pe seful tau sa te ajute sa repari raul facut si ai grija ca pe viitor sa nu repeti aceeasi greseala de doua ori.

 

3. Respecta timpul sefului tau

 

Daca tu consideri ca esti ocupat peste masura, gandeste-te cate responsabilitati trebuie sa aiba seful tau. Foloseste orice intalnire pe care o ai cu acesta in mod eficient. Inainte de a te prezenta la orice gen de sedinta, asigura-te ca ti-ai alcatuit inainte o lista cu subiecte pe care trebuie sa le discutati, pentru a fi sigur ca nu iti scapa nimic si pentru a-ti spori eficienta.

Nu pierde prea mult timp asupra unui singur subiect, insa nu pleca din biroul sefului pana nu ai obtinut informatiile necesare pentru a-ti rezolva taskurile in mod eficient. Seful tau isi va face mai repede timp sa te intalneasca daca va sti ca esti o persoana eficienta, care stie sa discute la obiect.

 

4. Asuma-ti responsabilitati

 

Nu iti deranja seful pentru fiecare decizie minora pe care trebuie sa o iei. Daca ai vreo nelamurire sau  vrei sa obtii si o a doua parere inainte de a trece la rezolvarea unui task, atunci poti oricand sa consulti un coleg de incredere. Cu toate ca in deciziile majore, care pot determina schimbari importante, este nevoie sa iti consulti seful, drumul pe care il parcurgi pentru a-ti indeplini un task, dar si problemele pe care le-ai putea intalni nu trebuie sa devina motive de stres pentru seful tau.

Acesta va aprecia mai mult daca va observa ca esti o persoana care isi poate asuma responsabilitatea pentru faptele sale. Atunci cand iti abordezi seful cu o problema, pregateste-ti deja si o eventuala solutie, pentru a-i demonstra acestuia ca nu ai lasat totul numai in mainile sale, asteptand rezolvarea fara nicio implicare. Alege cu grija care sunt problemele pe care trebuie sa le aduci in atentia sefului.

 

5. Fii flexibil

 

Atunci cand seful te roaga sa faci ceva anume, incearca sa iti faci timp, pe cat posibil, si pentru sarcinile extra pe care ti le ofera. Nu folosi cuvintele „Nu am timp”, pentru ca intotdeauna va fi un angajat care va dori sa se faca remarcat si va prelua aceasta responsabilitate. Daca vezi ca ceva trebuie facut, nu te lasa rugat, iar daca seful tau ofera un task suplimentar si crezi ca ai cunostintele necesare pentru a-l rezolva, atunci ofera-te voluntar. Seful va vedea in tine o persoana pe care poate conta si te va muta imediat pe lista preferatilor sai.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea