Cariera

#munca #afectiuni musculo-scheletale #sanatatea muncii

42% dintre romani au dureri de spate din cauza conditiilor de munca

Aproape 42% dintre angajatii romani sufera de dureri de spate din cauza conditiilor de munca, potrivit studiului cu privire la impactul afectiunilor musculo-scheletale asupra fortei de munca realizat de Organizatia Work Foundation din Marea Britanie.

Pana la 22% din zilele de absenta de la lucru se datoreaza afectiunilor musculo-scheletice ca urmare a efortului fizic, arata studiul britanic.

30% dintre angajatii romani sufera dureri la nivelul gatului, umerilor si membrelor superioare. In Romania, peste 143.000 de persoane sufera de artrita reumatoida .

"Este  posibil ca multe dintre zilele lucratoare sa se piarda ca urmare a afectiunilor musculo-scheletice, cum ar fi durerile lombare joase, de brate sau tensiunile la nivelul gatului sau afectiunile articulatiilor“, a explicat Steve Beven, directorul organizatiei, citat de CariereOnline.ro.

In conditiile in care romani fac din ce in ce mai putina miscare, numarul persoanelor afectate de probleme musculo-scheletale va creste pe termen mediu si lung.

In afara de costurile legate de tratamentul acestor boli profesionale si pierderile cauzate de zilele de absenta si a scaderii productivitatii, studiul mai atrage atentia asupra costurilor intangibile: povara psihosociala ca urmare a calitatii reduse a vietii, stresul la locul de munca, stresul economic, stresul familial si suferinta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea