Cariera

#cariera #facebook #profil Facebook #afectare cariera

3 moduri in care profilul de pe Facebook iti afecteaza cariera!

Conturile de socializare au devenit mai mult decat o platforma de discutii cu amici. Ele oglindesc felul tau de a fi, caracterizandu-te perfect, de aceea nu trebuie sa lasi ca profilul tau online sa iti afecteze cariera.

1. Gestioneaza-ti setarile

Seteaza ce vrei "sa se vada" si ce nu. Nu iti expune toata viata public. Pana si fotografiile pe care alegi sa le distribui pot fi vizionate doar de un grup restrans de persoane. Un potential angajator ar putea fi nemultumit sa vada ca postezi imagini indecente sau comentarii politice. Actualizarile contului sunt insa importante atunci cand cineva incearca sa afle lucruri despre tine.

2. Alege-ti cu grija prietenii

Te-ai putea trezi etichetat intr-o postare sau intr-o imagine pe care tu nu ai face-o publica sub nicio forma. In schimb, e bine sa te afli in cat mai multe grupuri de interese, mai ales cu cei care impartasesc acelasi domeniu de activitate.

3. Nici prea putin nu-i bine

Un cont mult prea securizat poate ridica semne de intrebare in privinta ta. La fel si un numar mult prea scazut de postari. Atunci cand un angajator cotrobaie prin contul tau de Facebook, e bine sa aiba totusi ce citi, niste postari interesante, inteligente, astfel incat sa arati ca esti un profesionist.

Sursa foto: careerealism.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea