Auto-Tehno

#toshiba #3d #regza gl1 series

Primul TV 3D fara ochelari!

Toshiba lanseaza in luna decembrie primul televizor 3D la care poti sa te uiti fara sa porti ochelarii speciali.

Televizorul HD, denumit regza gl1 series, are un ecran cu cristale lichide , dar diagonala de numai 20 inch.

Compania japoneza a produs televizorul folosing o "foaie perpendiculara lentriculara", care consta in mai multe lentile mici ce directioneaza lumina ecranului in noua puncte in fata televizorului.

Pentru a viziona imaginea 3D, telespectatorul trebuie sa stea insa la o distanta optima fata de TV. In cazul telezivorului cu diagonala de 12 inch, distanta recomandata este de 65 cm, iar la modelul de 20 inch, 90 cm.

Sistemul este similar celui folosit pentru Nintendo 3DS, consola de mana care ofera jocuri 3D fara ochelari .

Toshiba a realizat un prototip cu diagonala de 40 inch, dar tehnologia nu este inca suficient de avansata pentru a fi putea fi integrata in productia de serie a unor ecrane mai mari.

Versiunea de 12 inch, va fi lansata in Japonia la sfarsitul anului si va costa aproximativ 1.500 de dolari. Cea de 20 inch va costa 2.900 de dolari.

Televizoarele 3D fara ochelari sunt abia la inceput de drum. Pana cand acesta vor fi mai accesibile la pret si mai dezvoltate ca dimensiuni, locul lor este tinut la cald de cele cu ochelari care au inceput usor, usor sa-si faca loc in casele oamenilor.

In luna aprilie 2010, Samsung a lansat in Romania televizoarele led tv 3D, fiind astfel primul producator de televizoare 3D care intra pe piata noastra. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea