Masini

#masina #siguranta #auto #volvo #airbag #lansare auto #airbag pietoni

VIDEO Volvo a lansat prima masina cu airbag pentru pietoni

Siguranta pietonilor si a ciclistilor a devenit un nou criteriu pe care producatorii de automobile il iau in seama atunci cand construiesc autovehiculele. Volvo este prima companie care a lansat recent un automobil care are airbag care sa-i protejeze si pe pietoni in cazul unui impact.

Desi modelul Volvo V40 a fost prezentat inca de anul trecut la Salonul Auto de Geneva, acest autovehicul a iesit acum pe piata.

Noul airbag pentru pietoni de la Volvo este amplasat sub capota si se declanseaza in doar o secunda datorita celor peste sapte senzori situati pe bare de protectie.

Odata ce se declanseaza, airbagul ridica cu 10 centimetri capota, fapt ce ajuta la atenuarea impactului, sunt de parere expertii auto.



De exemplu, in cazul in care o persoana este lovita de o masina care ruleaza cu o viteza intre 20 de km la ora si 50 de kilometri, airbagul va sari imediat din zona aflata intre capota si parbriz, astfel ca leziunile suferite in urma impactului nu vor mai fi atat de severe, au explicat specialistii de la Volvo



Sursa foto: stiri.rol.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea