IT & C

#internet #siguranta #think b4 u post

Ziua sigurantei pe Internet indeamna la protejarea informatiilor personale

Tema din acest an din cadrul "Ziua singurantei pe internet" este protejarea informatiilor personale in "wold wide web" sub campania denumita " ".

Totusi, " " nu este ceva nou, evenimentul fiind organizat in fiecare an in luna februarie.

Retele sociale

Cel mai bun exemplu pentru situatiile prezentate de noua campanie sunt retelele sociale in care utilizatorii sunt incurajati sa isi incarce fotografii si informatii personale pentru a le impartasi cu prietenii.

Specilistii in IT declara ca orice continut incarcat pe un domeniu de internet va ramane acolo pentru o perioada foarte lunga de timp si este aproape imposibil de sters. Informatiile de orice tip pot fi copiate de cei care stiu cum sa profite din aceste resurse.

Publice pentru totdeauna

Analistul IT Magnus Kalkulhl declara ca oriceĀ  persoana care incarca fotografii personale si informatii, trebuie sa fie constient de faptul ca acestea sunt publice si ca niciun domeniu al Internetului nu este ferit de virusi, atacuri malware sau phishing .

Acelasi analist IT mai spune ca utilizatorii care fac tranzactii online ar trebuie sa tasteze adresa bancii manual si nu sa o selecteze dintr-un camp deja stabilit. Totodata, acestia ar trebui sa dispuna intotdeauna de solutii antivirus la zi, deoarece unii troieni sunt programati in asa fel incat sa astepte momentul in care utilizatorul se inregistreaza online.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele