IT & C

Ziua Mondiala a Telecomunicatiilor

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Dan Nica, a transmis, sambata, un mesaj cu prilejul Zilei Mondiale a Telecomunicatiilor, sarbatorita in fiecare an, la 17 mai, se arata intr-un comunicat al MCTI, remis sambata, Rompres.

"In acest an Ziua Mondiala a Telecomunicatiilor se sarbatoreste in Romania cu o piata de comunicatii complet liberalizata, care ofera premisele pentru accesul tuturor cetatenilor la mijloacele de comunicare si raspunde, astfel, cel mai potrivit, temei fixate de Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor pentru 2003: "Sa ajutam intreaga lume sa comunice".

Mileniul III sta sub semnul comunicatiilor si al comunicarii. Nu putem sa ne imaginam viata de zi cu zi fara sa folosim cele mai diverse mijloace de comunicare, de la deja banalul telefon pana la complexele comunicatii prin satelit. Traim cu totii un timp al comunicarii si comunicatiilor in care distantele sunt anulate, informatia este imediat diseminata, afacerile se deruleaza cu o viteza de nebanuit acum cativa ani, iar banii circula tot mai mult prin mijloace electronice" se spune in mesaj.

Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor (UIT), organizatia de profil din sistemul Natiunilor Unite, a fixat ca tema centrala a acestui an "Sa ajutam intreaga lume sa comunice". Romania este membra a UIT din anul 1866 si a fost realeasa in Consiliul UIT, organul de conducere a Uniunii, in octombrie 2002.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele