IT & C

YM si MSN Messenger vor deveni interoperabile in 2006

Microsoft si Yahoo au anuntat ca le vor oferi utilizatorilor serviciilor lor de mesaje instant posibilitatea de interconectare. Aceasta se va limita insa doar la mesajele text, apelurile VoIP si functia de prezenta, care determina care dintre contactele unui utilizator este online la un moment dat.

Microsoft Corp. si Yahoo Inc. au anuntat ca le vor permite utilizatorilor serviciilor lor de IM sa comunice de pe o retea pe cealalta pentru prima data, o masura care este vazuta de unii analisti ca un raspuns la concurenta din ce in ce mai acerba din partea America Online Inc., EBay Inc. si Google Inc.

Microsoft si Yahoo au anuntat ca utilizatorii celor doua retele vor avea la dispozitie, din al doilea trimestru al anului viitor, posibilitatea de a schimba mesaje text, de a efectua apeluri VoIP si de a vedea care dintre contactele de pe cealalta retea este online. Acordul nu se refera la serviciile high-level, cum ar fi functiile de cautare integrate sau partajarea fisierelor. Cele doua companii au anuntat, de asemenea, ca nu intentioneaza incheierea unui acord referitor la serviciile de publicitate prin aceste retele. Utilizatorii celor doua servicii IM s-au plans de multa vreme de lipsa posibilitatii de a schimba mesaje de pe o retea pe alta. "Acordul se refera la oferirea unui serviciu pe care utilizatorii si-l doresc cu adevarat", a declarat CEO-ul Yahoo, Dan Rosensweig.

Reprezentantii celor doua companii au declarat ca interoperabilitatea retelelor nu a fost implementata mai devreme din cauza complexitatii interconectarii a doua retele cu zeci de milioane de utilizatori, dar si din cauza implicatiilor deschiderii catre un competitor a unei baze de clienti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele