IT & C

Yahoo va avea un nou look

Yahoo a prezentat azi un nou look al paginii sale de web, care face parte din eforturile companiei de a se mentine ca cea mai populara destinatie online a lumii.

Aceasta este prima schimbare efectuata in pagina de start a Yahoo, din septembrie 2004. Noua versiune a paginii de start a Yahoo, disponibila initial in Statele Unite si Europa aici, include mai multe caracteristici interactive, care reduc numarul de click-uri necesare pentru accesarea unei pagini, fie ca este vorba de informatiile meteo, e-mail, muzica sau monitorizarea conditiilor de trafic auto. O alta noutate, numita Yahoo Pulse, ofera recomandari si analize ale trendurilor culturale.

Yahoo face toate aceste modificari in lupta sa pentru trafic cu vechii rivali MSN, AOL si Google, dar si pentru a se pune la adapost de riscul din ce in ce mai mare reprezentat de site-urile de genul MySpace.com, cu o crestere rapida in ultima perioada.

Scopul nostru este de a avea cea mai buna pagina de pe internet, a declarat Dan Rosensweig, chief operating officer al Yahoo.

Aceasta este cea mai dramatica schimbare adusa paginii de start a Yahoo, de la lansarea acesteia din 1994 de catre studentii de la Stanford University Jerry Yang si David Filo.
Noul look trebuia sa soseasca de mult timp, spune analistul David Card, de la Jupiter Research. Site-ul arata destul de demodat . Acum, este curat, placut si modern, spune analistul.

Una din cele mai importante schimbari aduse le permite utilizatorilor sa acceseze meniuri interactive care ofera informatii din diferitele sectiuni ale site-ului, dar permit, de asemenea si accesul direct la servicii precum e-mailul, mesajele instantanee sau muzica online.

Yahoo a ales designul final, cu numele de cod Spirit, dupa luni de teste efectuate cu utilizatori selectionati. Ca o alta metoda de prevedere, noul look nu va fi afisat ca pagina implicita de start a Yahoo decat peste cateva luni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele