IT & C

#cenzura #yahoo! #yahoo messenger

Yahoo Messenger a inceput cenzura! Afla ce linkuri nu mai pot fi trimise prin YM

Conversatiile de pe Yahoo Messenger au inceput sa fie cenzurate de serverele Yahoo!. Deocamdata doar linkurile ce duc spre un singur site nu mai ajung la destinatar.

Chiar daca conversatiile pe Yahoo Messenger ar trebui sa fie private, compania a introdus un filtru automat care impiedica livrarea la destinatie a unor linkuri.

Deocamdata, singurul site vizat este Filestube.com, care aduna linkuri catre muzica si filme piratate uploadate pe alte site-uri specializate. Utilizatorii care trimit in conversatii YM linkuri catre acest site nu sunt informati in niciun fel ca linkul lor nu a ajuns la destinatie.

Yahoo! nu a comentat public pana acum masura de cenzura ce i-a speriat pe multi utilizatori prin precedentul periculos pe care il stabileste.

Filestube este un motor de cautare polonez, care este folosit in principal pentru descarcarea continutului ce incalca drepturile de autor. In lipsa unei reactii puternice din partea utilizatorilor, Yahoo! ar putea adauga filtre si pentru alte site-uri in viitor.

Singura metoda de a ocoli filtrul Yahoo Messenger este trimiterea unor linkuri prescurtate, ce pot fi obtinute cu ajutorul site-urilor specializate in crearea de URL-uri scurte, cum sunt bit.ly si 3.ly.

Esti de acord cu cenzura pe messenger pentru prevenirea pirateriei?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele