IT & C

#argint #cerneala #xerox

Xerox a creat cerneala speciala pentru imprimarea circuitelor

Cei de la Xerox ar putea deschide noi cai in industria printarii de circuite cu un nou fel de cerneala de argint.

Acesta descoperire ar putea sa ii ajute pe producatori sa realizeze dispozitive mai ieftine si mai flexibile.

Cerneala aparte

Xerox a reusit sa dezvolte un nou fel de cernela care isi "alineaza" moleculele atunci cand este folosita pentru a transmite electricitate, astfel transmisia se face mult mai bine.

Reprezentantii companiei sublineaza faptul ca aceasta cerneala ar ajuta dispozitivele de printare sa tipareasca pe diferite suprafete, ca dimensiuni si materiale, fara sa aiba nevoie de un compartimente speciale .

Problema generala

Principala problema cu circuitele care au nevoie de tiparire este ca trebuie fabricate din anumite materiale pentru a rezista la temperatura cu care cerneala este printata pe suprafata lor. Totusi, noua cerneala poate fi folosita la temperaturi mult mai mici, in jur de 140 in loc de 800.

"Am gasit asul care ar putea schimba lucrurile in industria de printare. Aceasta descoperire face ca industria sa dispuna de capacitatea de prinatare pe diferite materiale la costuri reduse"
, a declarat Paul Smith, laboratory manager in cadrul Xerox Research Centre din Canada.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele