IT & C

Windows XP pe Macintosh: confirmat

Poate va mai amintiti provocarea lansata in luna ianuarie, ce promitea o recompensa substantiala celui care va reusi sa instaleze si sa ruleze Windows XP pe unul dintre atunci proaspat lansatele Mac-uri dotate cu procesoare Intel.

Fanii Apple au acum motive de bucurie, concursul tocmai s-a terminat iar castigatorii sai, doi utilizatori de Mac ce au pseudonimele narf2006 si blanka publicand un scurt clip video care arata procedura de instalare , precum si rularea sistemului de operare pe un sistem iMac , ei primind astfel premiul in valoare de aproape 14.000$.

In esenta, procedura implica crearea unui CD special de instalare pentru Windows XP, prin copierea unor fisiere modificate in directoarele i386 si $OEM$. Dupa terminarea acestei operatiuni, kit-ul modificat de Windows se scrie pe un CD si se boot-eaza de pe el in mod normal.

In cadrul setup-ului, hard disk-ul va trebui impartit in doua: o partitie de tip HFS+ va contine Mac OS X si una de tip NTFS va fi gazda sistemului Windows XP. Dupa aceasta procedura, setup-ul de Windows va decurge la fel ca si pe PC.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele