IT & C

Windows ramane fara Media Player

Microsoft va lansa, pe 15 iunie, o noua versiune a sistemului de operare Windows fara a include aplicatia Media Player , pentru a se conforma cu cerintele Uniunii Europene (UE), au anuntat oficialii companiei.
"Pe 15 iunie produsul va fi accesibil producatorilor, in limbile engleza, franceza, germana, italiana si spaniola, iar pentru canalele de distributie, inclusiv retail, si de licenta, de la 1 iulie", a informat grupul.

PROBLEME. Decizia a venit pe fondul cererilor Comisiei Europene, care a solicitat Microsoft sa excluda Windows Media Player, pentru ca producatorii de computere sa poata achizitiona aplicatii pentru rularea de filme si muzica si de la concurentii grupului american, cum ar fi RealNetworks si Apple. Executivul european a concluzionat, in luna martie, ca Microsoft a incalcat o serie de legi antitrust.

Oficialii europeni au amendat producatorul cu suma de 497 de milioane de euro (613, 1 milioane de dolari) si au cerut ca acesta sa faca publice informatiile privind serverele utilizate pentru imprimante si pentru recuperarea fisierelor, actiune cunoscuta sub denumirea de interoperabilitate .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele