IT & C

#utilizator #windows 8 # control cu ochii # tobii

Windows 8 va putea fi controlat de utilizator cu ochii?

Compania suedeza Tobii a creat o tehnologie ce permite controlul sistemului Windows 8 prin miscari oculare.

Tobii Gaze ar putea inlocui complet mouse-ul odata cu lansarea noului sistem de operare Microsoft. Navigarea in Windows 8, sistem creat pentru a functiona in acelasi mod pe PC sau tablete, ar putea fi semnificativ usurata de tehnologia Gaze.

Cu ajutorul unei camere video care urmareste miscarile globurilor oculare, utilizatorul va putea naviga cu usurinta in meniurile Windows 8.

Mai mult, Tobii vrea ca tehnologia sa inlocuiasca complet mouse-ul, astfel ca utilizatorul o poate folosit si pentru comenzi ca Select, Zoom sau Scroll, potrivit Engadget.com.

Deocamdata, tehnologia Tobii Gaze pentru Windows 8 este insotita si de un touch pad, care ofera utilizatorului si o alta modalitate de control a sistemului de operare.

Interfata creata de Tobii pentru Windows 8 va fi prezentata publicului la CES 2012 , considerat cel mai mare targ de tehnologie din lume.





Sursa foto: Engadget.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele