IT & C

#mac os x #vista #windows 7

Windows 7, mai tare ca Vista sau Mac OS X

Windows 7 pare sa fi rezolvat o parte din problemele Microsoft, iar notorietatea lui a intrecut-o cu mult pe cea a sistemul Vista.

Mai mult, cifrele arata ca cel mai recent sistem de operare de la Microsoft a intrecut in popularitate chiar si pe rivalul Mac OS X.

Plusuri Windows 7

Windows 7 a fost cumparat in mult mai multe exemplare in prima saptamana de lansare decat versiunea Vista. Daca in prima saptamana Vista acumula doar 0,93% din piata, Windows 7 a reusit un 4%. Mai mult, dupa o luna de la lansare sistemul de operare urca si ajunge la 5,71%. Cele mai recente statistici arata ca sistemul a intrecut rivalul Mac OS X, avand o cota de piata de peste 10,4%.

Windows 7 are in componenta urmatoarele aplicatii Si programe imbunatatite: nou design pentru Taskbar, HomeGroup, DeviceStage, Windows Live Photo Gallery si Windows Live Movie, aplicatiile Snap, Shake si Internet Explorer 8 , cel mai rapid si sigur browser Microsoft de pana acum.

Produsul este creat pentru a imbunatatii performanta PC-ului cu ajutorul aplicatiilor si programelor Faster On, Faster Off, Windows Mobility Center (aplica?ia Mobile Made Easier). Nu in ultimul rand, noul sistem de operare ofera modalitati variate de petrecere a timpului liber cu ajutorul Windows Touch, PlayTo, Internet TV, Location-Aware Printing si al aplicatiilor pentru gaming si grafica.

Pe piata

Windows 7 a fost lansat pe piata internationala in urmatoarele editii: Windows 7 Starter, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Enterprise si Windows 7 Ultimate (editia Windows 7 Home Basic si Student nu sunt disponibile pentru piata din Romania). Odata cu aceasta lansare, retailerii si partenerii prezinta consumatorilor o serie de oferte atractive pentru PC-uri cu Windows 7 preinstalat.

Windows 7 in limba romana este dinsponibil in magazine din data de 31 octombrie 2009. Lansarea noului sistem de operare in Romania pentru mediul de business a avut loc pe 5 noiembrie 2009 , iar in zona consumer va avea loc pe data de 6 noiembrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele