IT & C

#piraterie #wikipedia # SOPA #piraterie online

Wikipedia, inchisa astazi in semn de protest pentru SOPA

Versiunea in limba engleza a site-ului enciclopedic Wikipedia este inchisa astazi, in semn de protest pentru o SOPA , legislatia americana care ameninta circulatia libera a informatiei pe internet.

Alaturi de Wikipedia, si alte site-uri importante protesteaza impotriva SOPA (Stop Online Piracy Act). In versiunea americana a portalului Google, sigla a fost " cenzurata " cu un patrat negru.

Legislatia urmeaza sa fie supusa la vot in Congresul american in zilele urmatoare. In timp ce marile studiouri si producatorii de media sustin SOPA, unele dintre cele mai influente site-uri se opun legislatiei. Argumentele lor arata ca SOPA ar restrictiona circulatia libera a informatiei.

SOPA a fost descrisa ca fiind prea vaga sa fie functionala. Daca va fi votata in SUA, legislatia va permite autoritatilor inchiderea oricarui site, daca unul dintre utilizatori publica pe el continut piratat .

Printre oponentii SOPA se numara si Facebook, Twitter, eBay, Yahoo!, Paypal si Mozilla.


Sursa foto: En.wikipedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele