IT & C

#webos #android #webos open-source #sistem de operare open source

webOS, mai "open" ca Android?

HP a oferit mai multe detalii despre sistemul de operare , pe care il gratuit dezvoltatorilor si il recomanda drept cel mai deschis de pe piata.

Obtinut prin achizitia companiei Palm , sistemul de operare webOS nu a avut succes pe telefoanele Palm, astfel ca HP a decis trecerea lui in open source .

Modelul de dezvoltare al webOS este asemanator cu cel Apache Software Foundation, iar sistemul de operare devine astfel mai transparent si mai deschis decat ASOP (Android open source project), creat de Google, potrivit ArsTechnica.com.

HP a inceput deja lansarea unor parti din codul webOS, iar sistemul de operare pentru smartphone-uri si tablete va fi disponibil complet in toamna acestui an.

webOS ar putea deveni la fel de atragator pentru producatorii de telefoane mobile ca Android, iar dezvoltatorii de aplicatii ar putea fi si ei atrasi de sistemul de operare open source.

Sursa foto: Newspaper.li

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele