IT & C

Vulpea – carnivorul viitorului

Unul dintre cele mai populare animale de pretutindeni, vulpea a fost un personaj principal in literatura populara europeana timp de sute de ani. A aparut pe scena istoriei inca din Antichitate, cand caine , aceasta adaptare aparand in timp datorita obiceiului acestora de a vana soareci si sobolani . Desi a fost denumita vulpea cea rosie, blana acesteia apare intr-o bogata varietate de nuante roscate care variaza de la rosu-portocaliu inchis pana la cafeniu deschis la unele subspecii.

Pe abdomen, piept, gat, mandibula precum si varful cozii, blana vulpii este alba la culoare. In timpul toamnei si iernii blana vulpii isi schimba consistenta devenind mult mai deasa, acesta este perioada cand vanatorii de vulpi intra in actiune animati de valoarea comerciala a unei astfel de blani.

Coada lunga si stufoasa confera vulpii un avantaj deosebit al pastrarii echibrului in timp ce alearga dupa prada printre copacii si tufisurile din paduri. Aceasta pentru ca o vulpe poate sa atinga si viteza de 50 km pe ora. De fapt, pe distante scurte de pana la 200 de metri, o vulpe alearga mai repede decat un iepure de camp! (continuarea in Descopera.ro)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Sursa: Descopera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele