IT & C

#vot multiplu #software

Votul multiplu, eliminat de softul special la Hunedoara

Dupa ce a fost folosit in premiera in Bucuresti, softul care impiedica votul multiplu a fost implementat si la Hunedoara .

La alegerile din Colegiul nr.3 Hunedoara, care au avut loc duminica in 23 de localitati, softul special a impiedicat votul multiplu.

Computerele instalate in cele 133 de sectii de votare au beneficiat de softul special, cu participarea Serviciului de Transmisiuni Speciale, coordonat de catre seful acestuia, generalul Marcel Opris.

"Softul este instalat pe fiecare calculator din fiecare sectie de votare . Aici exista si cate un cititor de date, asemanator cu cititoarele de carduri din magazine. Cartea de identitate a alegatorului este trecuta prin el, iar datele se inregistreaza. Datele introduse vor arata daca o persoana incearca sa isi exercite votul de mai multe ori sau daca este dintr-o alta zona decat cea unde au loc alegerile si nu are drept de vot ”, a declarat, prefectul de Hunedoara, Attila Dezsi, citat de Capital.ro.

Computerele folosite in sectiile de votare au provenit din primarii si scoli.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele