IT & C

Virusul Sobig face ravagii in retelele de calculatoare din intreaga lume

Un nou virus informatic , Sobig, a inceput sa circule pe Internet de joi, infectand in numai 24 de ore peste un milion de computere, a anuntat MessageLabs, companie care scaneaza e-mail-urile in cautare de virusi .

Sobig, considerat cel mai rapid virus din punct de vedere al raspandirii inregistrat vreodata, nu distruge fizic calculatoarele si nici fisierele sau datele necesare functionarii unui sistem, dar blocheaza computerele conectate in retea. Retele de calculatoare, precum cea a Marinei americane, a Universitatii din Wisconsin -Madison sau a companiei aeriene Air Canada , au cazut, singurul acces permis fiind la sistemul de e-mail, informeaza agentiile AFP, AP si Reuters.

Sobig se poate raspandi cu atata usurinta pentru ca are incorporat software de e-mail. "Stergem cate 30.000 de email-uri infectate pe ora", a declarat un ofiter de securitate informationala al Universitatii Wisconsin-Madison.

In ultimele saptamani au fost lansati mai multi virusi, cei mai distrugatori fiind Blaster/LovSan/ si Welchia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele