IT & C

Virtual Research Cluster – initiativa Edata in domeniul cercetarii stiintifice interdisciplinare

Edata, companie orientata spre furnizarea de solutii de business process management , a creat si va sustine Virtual Research Cluster, o structura virtuala, non-profit, orientata spre atragerea de resurse umane, cu preocupare sustinuta in domeniul cercetarii, la nivel national si international.

„Pentru a face fata provocarilor generate de fenomenul globarizarii precum si conditiilor specifice economiei bazate pe cunoastere, cautam permanent solutii de crestere a competitivitatii, prin know how”, declara Cornel Vintila, General Manager Edata. „Acest Cluster este o solutie care poate ajuta la structurarea resurselor umane de certa valoare - autohtone si internationale, in echipe interdisciplinare.

Benefiiciile manageriale si tehnologice pe care le propune Edata cercetatorilor interesati pot favoriza munca de cercetare intr-un mediu colaborativ, pot produce know how, „ made in Romania ” si pot ajuta firmele romanesti sa devina competitive.

Constatand disfunctionalitatle din cercetarea romaneasca, Cluster-ul poate construi o legatura fireasca intre mediul academic, cel universitar si mediul de afaceri, legatura proiectata sa functioneze pe principii economice. Pentru Edata marele beneficiu va fi unul educational, deoarece membrii echipei noastre au acum posibilitatea de a lucra in proiecte, alaturi de cercetatori valorosi.”

Pe 25 iunie, la Hotelul Golden Tulip,din Bucuresti a avut loc prima intalnire a initiatorilor si a membrilor activi, persoane cunoscute pentru experienta si competentele validate in plan national si international, dintre care amintim: prof.dr. Ion Zmeureanu, Decan al Facultatii de Cibernetica si Informatica Economica din cadrul ASE; prof. dr. Gabriel Pripoae, Sef al Catedrei de Geometrie din cadrul Facultatii de Matematica a Universitatii Bucuresti; prof. dr. Ivan Ion, din cadrul Catedrei de Informatica economica a ASE;

prof. dr. Ion Vaduva, cunoscut profesor de matematica, implicat de a lungul timpului in proiecte de cercetare diverse; conf.dr.ing Monica Dragoi, de la Facultatea de Automatizari din cadrul Politehnicii Bucuresti, care indeplineste si functia de secretar stiintic al Cluster-ului;

dr. Ing. Gheorghe Rusu, presedinte ARIES, cunoscut om de afaceri din domeniul IT&C; dr. ec. Gabriel Zoicas, director economic Griro SA, implicat in numeroase proiecte de cercetare; drd. Vasile Deac, sociolog implicat de asemenea in proiecte de cercetare, in judetul Mehedinti.

Cu ocazia intalnirii informale, s-a prezentat conceptul Virtual Research Cluster, au fost trecuti in revista membrii, structura organizationala, obiectivele propuse si resursele financiare disponibile, Edata asigurand pentru inceput, un buget de aproximativ 500 000 Ron rezultat din alte proiecte de cercetare in care compania este implicata.

Experienta Edata, infrastructura tehnologica de ultima ora si competentele proprii sunt puse la dispozitia VRC, care se doreste sa devina o alianta la nivel international. Selectia membrilor se realizeaza pe criterii valorice, creandu-se astfel premise pentru dezvoltarea unui mediu e cercetare la nivel inalt, bazat pe creativitate.

„In cadrul Virtual Research Cluster exista si alti membri activi, care nu au putut participa la aceasta intalnire, persoane care prin competentele lor, permit abordarea unor tematici interdisciplinare complexe si vor contribui la cresterea eligibilitatii proiectelor propuse in competitii autohtone si europene”, precizeaza conf.dr.ing Monica Dragoi, Secretarul Stiintific al VRC.

Despre Virtual Research Cluster

Virtual Research Cluster reprezinta o structura organizatorica, non profit, care sa ofere suport pentru activitati de cercetare in echipe interdisciplinare. Scopul declarat al acestui grup il reprezinta expunerea resurselor umane catre proiecte de cercetare la nivel national si international. Membrii participanti in cadrul grupului sunt personalitati ale lumii stiintifice, academice si ale mediului de afaceri, cu preocupare sustinuta si declarata in domeniul cercetarii interdisciplinare si care se pot asocia activitatilor din cadrul grupului, prin libera adeziune.

Despre Edata

Edata este o companie specializata in servicii de Business Process Management, Enterprise Architecture si compliance Management, punand la dispozitia clientilor sai modele de business si platforme tehnologice de nivel inalt.

Constituita in urma cu 4 ani, cu o puternica orientare spre research si performanta, atat in domeniul managementului cat si in tehnologia informatiei, cu un portofoliu bogat de clienti, atat de tip corporate cat si de tip public sector, compania are ca atu principal capacitatea de a imbina acumularile specifice noului val tehnologic cu particularitatile pietei locale.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele