IT & C

Viitorul, dupa Bill Gates

Bill Gates a vazut viitorul si acesta nu include CD-uri, DVD-uri si nimic asemanator cu acestea. Presedintele Microsoft a vorbit ieri in fata studentilor de la University of Waterloo, carora le-a spus ca viitorul sta in fluxurile de informatii digitale trimise prin Internet.

"DVD-ul de inalta definitie este ultimul format fizic care va fi folosit", a spus Gates.

El a spus, de asemenea, ca va avea nevoie de foarte multi programatori in urmatorul deceniu pentru a-si atinge obiectivele.

Presedintele Microsoft a mai afirmat ca Internetul este cel care va aduce informatiile de care studentii din tarile in curs de dezvoltare vor avea nevoie.

Predictiile lui Bill Gates sunt in acord cu punctul de vedere al multor reprezentanti ai industriei informatice, care vad in viitor o schimbare a felului in care computerele sunt utilizate si care spun ca computerele vor evolua de la stocarea informatiilor si a programelor pe unitati locale la utilizarea Internetului pentru a stoca si a accesa date si aplicatii, astfel incat acestea sa fie accesibile din orice loc.

Vizita de la University of Waterloo a fost singura oprire din Canada, din turneul de trei zile al lui Bill Gates la sase campusuri universitare din America de Nord.

Scopul acestui turneu este de a revigora interesul fata de computere si cercetarea tehnologica. "In urmatorul deceniu va fi o criza de programatori buni. Vom cauta prin toate scolile pentru a-i gasi", le-a spus Gates studentilor. "Software-ul este domeniul in care este actiunea, este un domeniu care va continua sa genereze locuri de munca. Aceasta este epoca de aur a software-ului", a mai afirmat Gates.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele